SON DAKİKA



Haber > Gündem > 80 AK Partili vekilin telefonunda Bylock!

80 AK Partili vekilin telefonunda Bylock!

23 Eylül 2016 Cuma - 11:03




FETÖ mensuplarının kriptolu mesajlaşmada kullandığı Bylock programı AK Parti'ye sıçradı. 80 vekilin telefonunda Bylock programı tespit edildi.





Aydınlık yazarı İsmet Özçelik'ten çok çarpıcı bir iddia geldi. Özçelik'in yazısına göre; 80-82 AK Partili milletvekilinin cep telefonunda Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının gizli ve kriptolu mesajlaşmada kullandığı Bylock programının yüklü olduğu ortaya çıktı. Bir diğer şok iddia ise; ByLock'çu vekillerin çoğu Ahmet Davutoğlu'na yakın isimler...

İŞTE İSMET ÖZÇELİK'İN O YAZISI;

"AKP kulisleri yine hareketli. Gündemde, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşmada kullandığı "ByLock" programı var. Şifrelerin çözülmesi ile birlikte bazı eski ve yeni AKP'li milletvekillerinin de bu programı kullandığı ortaya çıkmış. Sayı kabarık. 50 civarında diyen de var, 82 diyen de. "ByLock" kullananlar arasında sadece AKP'lilerin değil, CHP'lilerin, MHP'lilerin, HDP'lilerin de olduğu ifade ediliyor.  Bazı bakanların telefonlarında da "ByLock" programı tespîit edilmiş. Bunlardan birine "Bu ne iş" denilince, "Çocuk yüklemiş" diye geçiştirmiş. Ama kimseyi tatmin etmemiş.

YEDEK MİLLETVEKİLLİĞİ

Tabi "ByLock"çu milletvekillerinin isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletilmiş. Darbenin "siyasi ayağı" ile ilgili operasyonun sayının fazla olması nedeniyle geciktiği vurgulanıyor. Erdoğan'ın Amerika'ya giderken uçakta gündeme getirdiği "yedek milletvekilliği" konusuna dikkat çekiliyor. Partiye "FETO sızmasına" karşı önlem olarak değerlendiriliyor.


DAVUTOĞLU EKİBİ

"ByLock" kullanan AKP'lilerin adlan sır gibi saklanırken, "Çoğu Yıldırım dönemi öncesi yönetime yakın isimler" demekle yetiniliyor. Yakında bazılarına operasyon yapılabileceği iddia ediliyor. Davutoğlu döneminde sivil plakalı "A8 Audi" marka arabaya binen bir milletvekilinden söz ediliyor. Araç bir özel şirketten kiralanmış. Ama parası Başbakanlık bütçesinden ödenmiş.

ÖRTÜLÜ ÖDENEK

Bu arada AKP'de dilden dile fısıltı şeklinde konuşulan konulardan biri de örtülü ödenekten çekilen yüklü miktarda para. İddialara göre Binali Yıldırım göreve gelmeden bir süre önce örtülü ödenekten önemli miktarda para çekilmiş. Bu para Başbakanlık'taki bazı bürokratların başını da yemiş... Paranın nerede kullanıldığı bilinmiyor. Konunun araştırıldığı belirtiliyor.

TELEFONU KAPALI OLANLAR


AKP kulislerinde konuşulan bir başka konu da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi telefonu "kapalı" olanlar. O gece oluşturulan "kriz merkezimde çok sayıda üst düzey bürokrat, belediye başkanı, siyasetçi ile temasa geçilmeye çalışılmış. Yapılan aramalarda birçok kişinin telefonu kapalı çıkmış. Kriz merkezinde arama yapanlar bunlan not etmiş. İsimlerinin karşısına "telefonu kapalı" yazmış. O gece sadece durum tespiti için yazılan bu notlar daha sonra "anlamlı" hale gelmiş. Listelerin bir nüshası Saray'a da verilmiş. Aralannda "önemli" isimlerin olduğu belirtiliyor. Şu anda görevde olsalar da yakında "defterlerinin dürüleceği" ifade ediliyor. "Acele etmeyin, bekleyin. Her şeyin zamanı var" deniliyor.

MEHMET DİŞLİ'Yİ ARAYANLAR

Darbe gecesi telefonla en çok aranan isimlerden biri de AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli nin kardeşi darbeci general Mehmet Dişli olmuş. Dişli nin telefonu şu anda elde. O gece kimlerin aradığı tek tek belirlenmiş. Arayanlar arasında çok sayıda bakan ve AKP'linin bulunduğu konuşuluyor. "Durumu öğrenmek için aradık" savunması yapsalar da Saray'ın tam ikna olmadığı vurgulanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap