SON DAKİKA



Haber > Gündem > 8 milyon euro ile kaçan Yasemin'in ailesi konuştu

8 milyon euro ile kaçan Yasemin'in ailesi konuştu

06 Temmuz 2021 Salı - 14:25




Almanya'da, bir para dağıtım şirketinden 8 milyon euro çaldığı iddiasıyla aranan Yasemin G.'nin Ordu'da yaşayan babaanne ve dedesi ilk kez konuştu.





Almanya'nın Bremen’deki nakit para dağıtım şirketi Loomis’te çalışan Yasemin G., iddiaya göre 8 milyon euro ile ortadan kayboldu. G.’ın bulunması için arama çalışması başlatıldı.

G.’nin Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Neneli Mahallesi’nde yaşayan babaannesi Fethiye G., olayla ilgili konuştu. Torununun böyle bir olaya karıştığına inanamadığını belirten G., “Benim torunum işinde gücünde olan birisiydi. Ekonomik olarak da durumu iyi olan birisi. Böyle bir iş yaptığına inanmıyorum. Torunum daha geçen yıl kendisine ev aldı. Böyle karakterde bir çocuk değil. Ben torunumun bu işte zorlandığını, tehdit edildiğini düşünüyorum. İnşallah canına bir şey gelmez” dedi.

‘YERİNİ BİLSEM POLİSE ŞİKAYET EDERİM’

Dede Mehmet G. ise yaşananları 3 gün önce öğrendiğini belirterek, “Ne olduğunu, neler yaşandığını anlamaya çalışıyoruz. Torunum bu karakterde biri değil. İnanın yerini bilsem polise şikayet ederim çünkü en azından polis torunumu bulursa canına bir şey gelmeden kurtarmış oluruz. Bu işin arkasında mafya veya başka birilerinin olduğunu düşünüyoruz. İnşallah canına bir şey gelmeden bulunur” diye konuştu.

YASEMİN İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Almanya'da Türk asıllı Yasemin G.'ın çalıştığı para dağıtım şirketinden 8 milyon euro çalarak kayıplara karışması üzerine Almanya'da özel ekip kuruldu. Alman basını haberi okurlarına 'Hırsızlığa yeni bir boyut kazandırdı' şeklinde duyururken G.'a yardım ettiği şüphesi ile bir kişi gözaltına alındı. Yine Alman basınında yer alan haberlere göre, söz konusu hırsızlığın oldukça profesyonelce yapıldığına vurgu yapıldı ve 'Bu işi tek başına yapma olasılığı düşük' yorumlarına yer verildi.


Alman polisi Türk asıllı kadının yurtdışına çıktığı ihtimali üzerinde duruyor. Gelen ilk bilgilere göre, G.'ın Türkiye'ye kaçmış olabileceği belirtiliyor.

OLAY NASIL MEYDANA GELDİ?

Alman basınına göre olay, 21 Mayıs'ta yaşandı. Şirkette müşterilerin sipariş ettiği paraların paketlenmesi ve güvenli nakliyesinden sorumlu olan Yasemin G., hasta raporu aldı.

Ancak 28 yaşındaki kadından bir daha haber alınamadı. Paketlenmiş 8 milyon euro'luk banknotları ATM’lere takılacak para kasetlerine yerleştirmesi gereken G.'ın bunu yapmadığı anlaşıldı.

G.'ın olaydan sonra lüks bir minibüs kiraladığı kamera görüntüleri ile ortaya çıkmıştı.


DHA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap