SON DAKİKA



Haber > Gündem > 8 HDP'li vekil için zorla getirme kararı

8 HDP'li vekil için zorla getirme kararı

13 Aralık 2016 Salı - 10:20




HDP'li vekiller Çağlar Demirel ve Besime Konca'nın gözaltına alınmasının ardından 8 HDP'li vekil için de mahkemeye zorla getirme kararı çıkartıldı.





8 HDP'li milletvekili için mahkemeye zorla getirme kararı çıkartıldı. Vekillerin KCK ana davasında yargılandığı belirtildi. Daha önce haklarında çıkarılan mahkemeye zorla getirilme kararı 10 Kasım’da kaldırılan 1i tutuklu 8 HDP’li milletvekili için zorla mahkemeye getirilme kararı çıkarıldı.

ZORLA GETİRİLECEK VEKİLLER

Mahkeme, duruşmaya katılmayan 1 Kasım 2015'teki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında "zorla getirilmesi" yönünde karar verdi. 

İKİ VEKİL GETİRİLMİŞTİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Batman ve Diyarbakır Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca'yı da dün akşam saatlerinde gözaltına almış iki vekil ifadelerinin ardından uçakla Diyarbakır ve Batman a getirilmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap