SON DAKİKA



Haber > Gündem > 6.5'lik deprem tsunamiye yol açmadı

6.5'lik deprem tsunamiye yol açmadı

29 Ocak 2022 Cumartesi - 10:45




Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer alan Kermadec Adaları'nda meydana gelen sarsıntının merkez üssü, kıyıya yaklaşık 1000 kilometre uzaktaydı.





Yeni Zelanda'ya bağlı Kermadec Adaları bölgesinde yerel saatle 15.46'da bir deprem gerçekleşti. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 6.6 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü bir süre sonra 6.5 olarak güncelledi.

6.5'lik sarsıntıdan sonra büyüklükleri 5'in üstünde çok sayıda artçı şok kaydedildi. Artçı şoklardan birinin büyüklüğü, 5.8'di.

ABD Tsunami Uyarı Sistemi ise, 6.4'lük sarsıntının büyük dalgalara yol açmayacağını duyurdu.

Kermadec Adaları'nda geçen yıl 8.1 ve 7.4 büyüklüğünde depremler meydana gelmiş, tsunami uyarısı verilmişti. Birçok adadan oluşan bölge, Yeni Zelanda'nın kuzeyinde yer alıyor.

Kermadec Adaları, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının tüm üstünde. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap