SON DAKİKA



Haber > Gündem > 65 yıllık KTÜ medine dilencisi oldu

65 yıllık KTÜ medine dilencisi oldu

11 Haziran 2019 Salı - 10:46




Ortahisar Belediye Meclisi’nden KTÜ’ye sert söylemler





Üniversite, Londra’da gerçekleşecek yarışmaya gidebilmek için ulaşım masraflarını Ortahisar Belediye Meclisi’nin karşılamasını talep etti. Meclis üyeleri verdi veriştirdi.

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İstanbul’daki seçimler dolayısıyla AK Parti’nin İBB adayı Binali Yıldırım’ı desteklemek için İstanbul’a gitti. Genç’in yerine meclise Başkan Vekili Nusret Onur başkanlık yaptı. Meclisin gündemine Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin Enerji Teknolojileri Topluluğunun Londra’da gerçekleştirilecek olan ‘Shell Eco-Marathon Europe 2019’ yarışmasına katılabilmeleri için ulaşım masraflarının belediye bütçesinden karşılanması damga vurdu.

SAYIŞTAY UYARISI




Gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edilmeden önce hararetli tartışmaların yaşanmasına sebep oldu. Söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Bilim yuvası olan bir yerin kendi içerisinde bu kadar basit bir organizasyonu yapamayıp, 65 yıllık üniversitenin Medine dilencisine çevrilmesini kurumun saygınlığıyla bağdaştıramıyorum. Kendi bütçelerini üretemeyenler bize de bir şey üretemez” dedi. Bu söylemlere CHP Grup Başkanı Turgay Şahin de hukuki olarak bu katkının araştırılması gerektiğini ifade ederek destek çıktı ve ‘Sonra Sayıştay raporlarında bu katkıdan ötürü zimmetle karşılaşmayalım’ uyarısı yaptı. MHP’li Meclis Üyesi Ayşe Kabadayı da ‘Üniversitenin ulaşım masraflarını karşılayacak kadar bütçesi yok mu’ diyerek şaşkınlığını paylaştı. Başkan Vekili Nusret Onur da söylenenlere katıldığını söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap