SON DAKİKA



Haber > Gündem > 640 kilogram patlayıcı kullanılan yıkımda, 4 bina yerle bir oldu

640 kilogram patlayıcı kullanılan yıkımda, 4 bina yerle bir oldu

13 Ekim 2023 Cuma - 11:37




Depremin vurduğu Hatay’da 640 kilogram patlayıcı kullanılarak dinamitle patlatılan 4 bina yerle bir oldu. Binaların kağıt gibi yıkıldığı anlar dron kamerasına yansıdı.





Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da hasarlı binaların yıkımları ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkaz kent Antakya’da yıkım işlemlerini hızlandırmak için kullanılan dinamitle patlatma yöntemi sıklıkla tercih ediliyor. Antakya ilçesi Ekinci Mahallesin’de de 4 bina 640 kilogram patlayıcı kullanılarak Erdemli Çetin Hafriyat A.Ş. tarafından aynı anda dinamitle patlatıldı. Patlatma esnasında 3 bina yerle bir olurken bir bina patlatmandan bir süre sonra kendiliğinden yıkıldı. Kontrollü olarak gerçekleştirilen yıkımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İnşaat Mühendisi Hasan Türkmen, 4 binanın yıkımında 4 bin 500 kapsül içerisinde 640 kilogram patlayıcı kullandıklarını ifade ederek “Burası Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi. Depremde ağır hasar alan binaların yıkımını ve enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyoruz. Bu gün burada 4 yüksek katlı binanın dinamitle patlatmasını gerçekleştireceğiz. Toplamda 640 kilogram patlayıcı kullandık. 4 bin 500 kapsül toplamda” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap