SON DAKİKA



Haber > Gündem > 60-65 aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevu e-Devlet ve MHRS ekranı

60-65 aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevu e-Devlet ve MHRS ekranı

29 Mart 2021 Pazartesi - 11:05




Aşı randevu alma yöntemleri merak ediliyor. Bakan Koca'nın bu haftayı kastederek '60 yaş üstü aşı randevu ekranının gelecek hafta açılacak' açıklaması sonrası 'Aşı randevusu nasıl alınır?' Araması sıklaştı. Aşı randevu alma telefon ve internet üzerinden MHRS ve e-Devlet ekranlarından yapılabiliyor. Peki, 60-65 yaş aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevu e-Devlet ve MHRS ekranı...





Korona virüs aşı randevu alma işlemi merak ediliyor. Korona virüs aşılama süreci tüm hızıyla devam ederken 5 milyon 813 bin 617 kişi ikinci doz korona virüs aşısı oldu. Öğretmenlere aşı randevusu açılmasıyla 'Aşı randevusu nasıl alınır?' Sorusu araması sıklaştı. Peki, covid aşı randevusu nasıl alınır? İşte MHRS ve e-Devlet aşı randevu oluşturma ekranı...

60-65 YAŞ ARASI AŞI RANDEVUSU EKRANI AÇILDI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta bu haftayı belirterek bu açıklamayı yapmıştı:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Gelecek haftadan itibaren 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin." ifadelerini kullandı. Koronavirüs risk grubunda yer alan 60-65 yaş arası için aşılama sürecinde randevular, www.mhrs.gov.tr adresinden alınacak. Başvuru sonuçları de SMS ile telefonlara gelecek” açıklamasında bulundu.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?


Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecektir.

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap