SON DAKİKA



Haber > Gündem > 5 metrekarelik dükkanda geçen 40 yıl

5 metrekarelik dükkanda geçen 40 yıl

18 Temmuz 2023 Salı - 14:28




Bitlis’in Tatvan ilçesinde ayakkabı tamirciliği yapan Cesim Gülmez, 40 yıldır 5 metrekare alanda çalışarak 6 çocuk büyüttü.





Babadan kalma mesleği 18 yaşından beri devam ettiren Gülmez, mesleğini sürdürerek evinin geçimini sağlıyor. Her daim şükürdar ve kanaatkar olduğunu söyleyen Gülmez, şimdiki gençlerin altın bileziği değil de çok parayı seçtiklerini söyledi. Çocuklarından 3’nü yetiştirip evlendiren ve 3’ünün de eğitim öğretimini tamamlaması için çalışan Gülmez, sürdürdüğü mesleğin unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında olduğunu söyledi.
Önceleri iğne, pense ve iplik kullanarak el işi becerisiyle ayakkabı tamiri yaptığını ve sonrada çıkan el makinelerini kullanarak mesleğini sürdürdüğünü ifade eden Gülmez, bu meslek sayesinde hem evinin geçimini sağladığını hem de çocuklarını büyüttüğünü kaydetti. Gülmez, “Benim bu mesleğim baba mesleğidir ve hemen hemen 40 senedir bu işi yapıyorum. Askerde bile bu işi yapıyordum ama o zaman makinelerle değil elle yapıyordum. İşimden de memnunum Allah’a şükürler olsun. 6 çocuk yetiştirdim, çok şükür güzel bir ailem var. Bu meslek sayesinde çocuklarımın hepsini okuttum. 3 çocuğum devlet dairesinde çalışıyor. 5 metrekarelik bir alanda bu yaşıma kadar çalışıp çocuklarımı ekmek sahibi yaptım” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap