SON DAKİKA



Haber > Gündem > 5 ilde koronavirüs vakaları artışa geçti

5 ilde koronavirüs vakaları artışa geçti

01 Temmuz 2020 Çarşamba - 20:58




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da dikkat çeken bir artış olduğunu söyledi.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da günlük vaka sayılarında dikkat çekici düzeyde artış olduğunu ifade etti.

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:
  
"VİRÜSÜN HIZININ AZALDIĞI DÜŞÜNCESİ YANILTICIDIR"

"Hastalığın gündemden düşmesi mümkün görünmüyor. Virüs gerçeğini dikkate alarak başarımızı kaldığımız yerden sürdürmeliyiz. Kurallara uyum gösteren herkes hayat kurtaran kahramanlardan biridir. 
Maske, mesafe temizlik sağlığımızın ve hürriyetimizin koruyucusudur. Virüsün yayılma hızının azaldığı düşüncesi yanıltıcıdır. Hasta etme gücünün zayıfladığı görüşü bilimsel değildir. 
Maske kullananların bir kısmının dikkatli olmadığı görülmektedir. Günlük maskeler ertesi gün koruyucu olmaz. Gündelik hayattaki değişim ve izole yaşam ruhsal gerilimi artırdı. İyimserliğimizi korumalıyız.

"5 İLDE VAKA SAYILARI ARTTI"

İşte o iller
Ankara
Gaziantep
Konya
Bursa  
Diyarbakır

Bakan Koca, "Toplam vakaların Yüzde 53,74'ü İstanbul'da tespit edildi." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap