SON DAKİKA



Haber > Gündem > 5 bin ton ayçiçek yağı taşıyan gemi şu an Karadeniz'de

5 bin ton ayçiçek yağı taşıyan gemi şu an Karadeniz'de

12 Mart 2022 Cumartesi - 16:24




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle gelemeyen ayçiçek yağı yüklü gemilerle ilgili son durumu açıkladı. Bakan Karaismailoğlu 5 bin 753 ton ham ayçiçek yağı taşıyan M/T Mubariz İbrahimov şu an Karadeniz’de seyir halinde yarın İstanbul Boğazı’ndan geçecek" dedi.





Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bölgedeki limanlarda bekletilen gemilerle ilgili açıklama yaptı. Son gelişmeler hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, Azak Denizi’ndeki limanlarda Türkiye’ye gelmek üzere toplam 28 bin ton ayçiçek yağı yüklü 6 geminin, savaş durumu sebebiyle Rusya limanlarında beklediğini anımsattı.

Gemilerin bulundukları limanlardan 9 Mart’ta kalkış izni aldığını kaydeden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bu gemilerden, 6 bin 99 ton ham ayçiçeği yağı taşıyan M/T Lilac bu sabah erken saatlerde İstanbul Boğazı’nı geçerek Marmara Denizine açıldı. Varış limanı Mersin’e doğru seyrediyor. 15 Mart’ta Mersin’e yanaşması planlanıyor. Bu gemilerden ikincisi olan ve yine 5 bin 753 ton ham ayçiçek yağı taşıyan M/T Mubariz İbrahimov şu an Karadeniz’de seyir halinde… Yarın İstanbul Boğazı’ndan geçecek. Diğer 4 ayçiçek yağı taşıyan gemi ise Karadeniz’de seyir halinde olup, 17 Mart’a kadar ülkemiz limanlarına yanaşmaları planlanıyor.”

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap