SON DAKİKA



Haber > Gündem > 400 Hedef yerle bir

400 Hedef yerle bir

26 Temmuz 2015 Pazar - 09:34




Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak’ta PKK’ya, Suriye’de de IŞİD’e yönelik önceki gece başlattığı karadan ve havadan operasyonlarını dün öğleden





Kuzey Irak’a yönelik hava operasyonlarına Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nden, İncirlik’ten, Batman Havaalanı’ndan havalanan  50 adet ‘Savaşan Şahin’ F-16 ile Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üssü’nden havalanan 25 F4-2020 Terminatör savaş uçağı katıldı. Önceki akşam 22.30’da başlayan büyük hava operasyonu dün öğleden sonra saat 15.00’e kadar sürdü. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait sınırda konuşlu 40 kilometre menzile sahip, ‘Fırtına’ olarak bilinen, 155 milimetrelik obüs topları da sabaha karşı IŞİD terör örgütüne ait hedefleri vurdu. Irak sınırındaki obüs topları ise eş zamanlı PKK hedeflerini ateş altına aldı.

BARZANİ HAK VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün sabah Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesut Barzani ile de görüştü.  Başbakan, görüşmeyle ilgili “1 saati aşkın durum değerlendirmesi yaptık. Türkiye’nin operasyonlarının haklı temellere dayandığını ve bu çerçevede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler” dedi. IKBY’nin açıklamasın da ise Barzani’nin Davutoğlu’na ‘durumun ulaştığı tehlikeli seviyeden memnuniyetsizliğini ifade ettiği’ belirtildi.

400 hedef yerle bir

Türk savaş uçakları ana hedef sayısı 48 olmak üzere, Kuzey Irak’taki irilli ufaklı 400 PKK hedefine bomba yağdırdı. PKK terör örgütünün Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve


Kandil’deki sığınakları GBU-12 model 500 librelik modern lazer güdümlü ve klasik güdümlü bombalarla vuruldu.

02.20 Çankaya zirvesi

OPERASYONLAR devam ederken, Başbakan Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde “Özel Güvenlik Toplantısı” yapıldı. 02.20’de başlayan toplantı 1 saat 10 dakika sürdü. Toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan,  bakanlar Sebahattin Öztürk,  Vecdi Gönül, Feridun Bilgin, Taner Yıldız, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Org. Abdullah Atay, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk, Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Yaşar Güler,  Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Başmüşaviri Hatem Ete, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Başbakanlık Basın Başdanışmanı Osman Sert katıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap