SON DAKİKA



Haber > Gündem > 400 bin liralık araçla dilencilik

400 bin liralık araçla dilencilik

07 Aralık 2021 Salı - 14:25




Suriyeli mülteci çift, kayıtlı oldukları Kayseri’den 400 bin lira değerinde bir otomobil satın alıp çocukları ile birlikte Antalya’ya gelerek dilencilik yaparken yakalandı





Ücretli otoparka bırakıyor

Suriyeli mülteci Jumaa çifti, 28 Temmuz 2021’de Kayseri’den yaklaşık 400 bin lira değerinde Hyundai Tucson model bir otomobil satın aldı. Omar Jumaa ismine kayıtlı 38 MA 4074 plakalı Antalya’ya geldi. Her gün bu arabayla biri bir yaşında olmak üzere 5-7 yaş arasındaki 4 çocukları ile Antalya kent merkezinde dilencilik yapmaya başladı. Çiftin hemen her gün sabahları araçlarını dilencilik yapacakları bölgelere yakın ücretli otoparklara bıraktığı, ardından ‘mesaileri’ biter bitmez akşam saatlerinde aynı araçla evlerine döndükleri tespit edildi.





İhbarla harekete geçtiler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri ihbarla harekete geçti. Yabancı uyruklulara MA harf grubuyla tescil edilen araç ve içerisindekiler takibe alındı. Şiddetli soğuk ve fırtınada dahi çocuklarına Antalya merkezde Kapalı Yol, Dönerciler Çarşısı civarında dilencilik yaptıran, sokakta çalıştıran Omar-Perihan Jumaa çiftini 30 Kasım günü yakaladı. Aileyi ikamet olarak kaydedildiği Kayseri’ye iadesi için İl Göç İdaresi’ne gönderdi. 1-3-5 ve 7 yaşlarındaki çocuklardan ikisinin 2020 ve 2016 İstanbul-Şişli doğumlu olduğu dikkat çekti.





Kaynak:Akdenizmanşet
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap