SON DAKİKA



Haber > Gündem > 40 günlük terör bilançosu

40 günlük terör bilançosu

15 Ağustos 2015 Cumartesi - 18:48




Türkiye'nin barış ve huzurunu hedef alan terör örgütlerinin son 40 gündeki saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 41 güvenlik





Çatışmalarda 43 terörist öldürüldü, 9 terörist yaralı ele geçirildi. Türkiye'de son 24 saatte yaşanan terör olaylarında 6 asker şehit oldu, 12'si asker, 4'ü polis 10 kişi yaralandı, bir sivil asker kaçırıldı.Terör örgütlerinin son 40 gündeki saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 41 güvenlik görevlisi şehit edildi, 13 kişi yaşamını yitirdi.KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve Terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde eylemlerini sürdürüyor.

7 Temmuz-15 Ağustos'taki terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ile Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 41 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 13 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 160 kişi yaralandı. Teröristlerce çoğunluğu TIR'dan oluşan 129 araç ateşe verildi. Çatışmalarda 43 terörist öldürüldü, 9 terörist yaralı ele geçirildi.Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 896 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 413'ü tutuklandı.

TSK'nın hava harekatlarında 390 terörist etkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist yaralandı. Bölücü terör örgütüne ait hedeflere büyük zarar verildi. Bokriskan bölgesinde örgütün 4 büyük grup lideri öldürüldü, 30 terörist yaralandı.Zargeli Kampı'na yönelik hava harekatında 20'nin üzerinde bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Enze'de barınma alanındaki bölümde ise terör örgütüne ait karargah olarak kullanılan binalar vuruldu. Harekatta yaklaşık 30 kadın terörist öldürüldü.

     

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap