SON DAKİKA



Haber > Gündem > 4 şirkete daha kayyum!

4 şirkete daha kayyum!

27 Haziran 2016 Pazartesi - 12:54




Bursa'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma bağlamında, 25 okul ve dershanenin kapsamında olduğu 4 şirkete kayyum atandı.





Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, il merkezinde faaliyet gösteren ve bünyelerinde 25 özel okul ve dershane bulunan Erguvan Özel Eğitim İşletmeleri Tic. AŞ, Etkin Grup Özel Eğitim Sanayi Tic. Ltd. Şti. (Yeni ticari ünvanı Bursa Şehir Özel), Silm Eğitim Tesisleri İşletmeleri Tic. AŞ ile Yeşilırmak Kehkeşan Özel Eğitim AŞ'ye (Yeni ticari ünvanı Lotus 16 Eğitim İşletmeleri AŞ), FETÖ/PDY adı altındaki yapılanmaya finansman desteği sağlama faaliyetlerinde bulundukları gerekçesiyle Bursa 4. Sulh Ceza Mahkemesince kayyum ataması yapıldı. 

Söz konusu şirketlerin, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapıanması (FETÖ/PDY) örgütünün doğrudan kuruluşu olduğu, şirket yönetim kurulu ve üyelerinin örgüte üye oldukları, bu nedenle şirket ve alt kuruluşlarının soruşturma tamamlanmadan mal varlığının el değiştirmesi girişimlerinde bulunabilecekleri gibi, isnat edilen suçun şirket faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunun aydınlatılması ve bu yöndeki maddi gerçeğin ortaya çıkartılmasının sağlanması, soruşturma konusu suçun silahlı terör örgütü kapsamında olduğu için kayyum ataması yapıldığı öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap