SON DAKİKA



Haber > Gündem > 4 ilde YDG-H operasyonu: 10 gözaltı!

4 ilde YDG-H operasyonu: 10 gözaltı!

24 Haziran 2015 Çarşamba - 13:49




Ankara merkezli 4 ilde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.





Bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik olarak Ankara merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde bazı kişilerin öğrencileri sınava sokmadığı ve darp ettiği yönündeki şikayetler üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grubun örgüt propagandası yapmak, öğrencileri darp etmek, çevreye zarar vermek ve polise mukavemette bulunmak gibi çeşitli suçlar işlediği tespit edildi. Yapılan tespitler üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 16 kişi hakkında yakalama kararı verdi. Terörle Mücadele ekipleri Ankara merkezli olmak üzere Diyarbakır, Hatay, Bitlis ve Hakkari'de 10 kişiyi gözaltına aldı. 6 kişinin ise firari olarak arandığı öğrenildi. Zanlılarla birlikte çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap