SON DAKİKA



Haber > Gündem > 4 ilde 3 suç örgütüne operasyon: 27 gözaltı

4 ilde 3 suç örgütüne operasyon: 27 gözaltı

31 Mayıs 2022 Salı - 17:18




İçişleri Bakanlığı, İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Gaziantep'te 3 suç örgütüne yönelik operasyonda 27 kişinin gözaltına alındığını, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.





Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, Tekirdağ ve Gaziantep polisinin düzenlediği operasyonlarda organize suç örgütleri hedef alındı. İstanbul KOM Şube Müdürlüğü'nce Sancaktepe'de iş yerlerine el bombası atarak zarar verdiği ve silahla yaralama eyleminde bulunduğu tespit edilen, 'Çekdar' kod adlı Ö.B.K. liderliğindeki suç örgütüne yönelik çalışmalarda 3 şüpheli yakalandı; 2 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 2 şarjör, 450 adet 9 mm çapında dolu fişek, 2 pompalı tüfek, 25 kartuş, 300 gram uyuşturucu ve suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

Tekirdağ ve Edirne'de yapılan 'tefecilik' operasyonunda, aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. 'Tefecilik', 'kasten yaralama', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'kumar oynatmak için yer temini' ve 'tehdit' suçlarını işledikleri tespit edilen, liderliğini T.Y. isimli şüphelinin yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda; 1 adet AK-47 makineli tüfek ve 2 şarjörü, 5 tabanca, 1 av tüfeği, 7 senet, 1 çek ve 312 fişek ele geçirildi.

Gaziantep KOM Şube Müdürlüğü'nce yürütülen operasyonda da 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak' suçlamasıyla 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 3 tabanca, 1 tam otomatik silah, 2 av malzeme tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 600 fişek, 1 çelik yelek, 199 captagon hap ve çok sayıda senet ele geçirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap