SON DAKİKA



Haber > Gündem > 3.2’lik deprem Trabzon’u karıştırdı!

3.2’lik deprem Trabzon’u karıştırdı!

05 Eylül 2012 Çarşamba - 12:13




Trabzon 3,2 şiddetinde sallandı. Prof. Dr. Osman Bektaş, “50 yıl içinde 6.6 büyüklüğünde depreme hazır olun” çağrısı yaptı





TRABZON - Trabzon'da merkezi eski Katı Atık Merkezi ve Avrasya Pazarı'nın hemen önünde bulunan sahil yolunda 3.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Dün saat 12.25’de gerçekleşen deprem yerin yaklaşık 16.2 kilometre derinliğinde meydana gelirken halk arasında büyük paniğe neden oldu. En çok Akçaabat’ta hissedilen deprem Trabzonluları sokağa döktü. DOĞRU OLMAZ Depremi değerlendiren KTÜ Jeoloji Mühendisleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Bektaş, "Biz bu depremlere mikro deprem diyoruz. Bu ve bundan önce defalarca meydana gelen depremler göstermiştir ki bölgemizden canlı bir deprem fay hattı geçmektedir. Bu depremler bir insanın nefes almasına benzer. Depremler de varlığını öyle hissettirirler. Yeni bir deprem olup olmayacağı konusunda bir fikir beyan etmemiz doğru olmaz" dedi. EN BÜYÜK 6,6 OLUR Prof. Dr. Bektaş, Karadeniz Bölgesi'ni kuzeyden ve güneyden kuşatan sırasıyla Karadeniz ve Kuzey Anadolu faylarını birlikte dikkate alan uluslararası deprem tehlike haritalarına göre önümüzdeki 50 yıl içerisinde Karadeniz Bölgesi'nde oluşabilecek en büyük depremin yüzde 90 olasılıkla 1968 Bartın depremi gibi 6.6 büyüklüğünde olduğunu kaydetti. Bektaş, "Bu depremden daha büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 10'dur. Öte yandan, tüm sahildeki dolgu alanları deprem için ek bir tehlike oluşturmaktadır. Tüm Karadeniz Bölgesi 6.6 büyüklüğünde depreme hazır olmalıdır" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap