SON DAKİKA



Haber > Gündem > 31 bin askerle Rusya'ya gözdağı verdiler!

31 bin askerle Rusya'ya gözdağı verdiler!

08 Haziran 2016 Çarşamba - 12:06




NATO’nun son yıllardaki en büyük tatbikatı olan, Rusya'ya gözdağı olarak da adlandırılan Anakonda 2016 31 bin askerin katılımı ile gerçekleştirildi





NATO’nun son yıllardaki en büyük tatbikatı “Anakonda 2016”, Polonya’da başladı. Soğuk savaş bittiğinden beri Doğu Avrupa’da yapılan en büyük askeri tatbikata, 24 NATO ülkesinden 31 bin asker ve binlerce zırhlı araç katılıyor.

Başkent Varşova yakınlarında düzenlenen tatbikata ABD 14 bin, Polonya 12 bin, diğer ülkeler ise toplam 800 asker gönderdi.

Polonyalı Korgeneral Marek Tomaszycki tarafından yönetilen tatbikatta, 35 helikopter ve 300 aracın katılımıyla 1130 paraşütlü indirme operasyonu da gerçekleşecek.

Varşova’da düzenlenecek NATO zirvesinin birkaç hafta öncesinde başlayan ve 17 Haziran’da tamamlanacak olan tatbikat, müttefik ülkelerin askeri, kimyasal ve siber tehditlere karşı işbirliğinin test edilmesi açısından önem teşkil ediyor.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO’nun başlattığı tatbikatın endişe verici olduğunu belirterek bu tür hamlelerin güven sarstığını vurguladı.


Başkent Moskova’da Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini’yi ağırlayan Lavrov, düzenledikleri ortak basın toplantısında, Rusya’nın Polonya’ya saldırma iddialarının gülünç olduğunu dile getirerek “Ciddi politikacılar Rusya’nın NATO üyesi bir ülkeye asla saldırmayacağını bilir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap