SON DAKİKA



Haber > Gündem > 3. Ana Jet Üssü'nde FETÖ operasyonu

3. Ana Jet Üssü'nde FETÖ operasyonu

04 Ekim 2016 Salı - 11:29




FETÖ ile bağlantısı bulunduğu tespit edilen ve Konya 3. Ana Jet Üssü'nde görevli olan 35 askeri personel gözaltına alındı.





Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Konya Cumhuriyet Başsavcılığının örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 35 kişi yakalandı.

35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kent merkezi ile Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 21'i asker 53 kişiden 35'i gözaltına alındı.

Gözaltına alınan askerlerin Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli oldukları tespit edildi. Şüphelilerden astsubay Y.Ş.G'nin Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli olduğu bildirildi. Askerlerden astsubay S.D'nin 12 Ağustos'ta emekliye ayrıldığı, kadın astsubay Ö.A'nın da emeklilik dilekçesi vererek izne ayrıldığı belirtildi.

Haklarında gözaltı kararı verilenler arasında 2 binbaşı, 1 yarbay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 16 astsubayın bulunduğu kaydedildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap