SON DAKİKA



Haber > Gündem > 26 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

26 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

14 Temmuz 2016 Perşembe - 19:02




İçişleri Bakanı Efkan Ala, yapılan soruşturmaların ardından 26 belediye başkanının görevlerinden uzaklaştırıldıklarını açıkladı.





İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum'da yaptığı açıklamada yapılan soruşturmalar çerçevesinde şu ana kadar 26 belediye başkanının görevlerinden uzaklaştırıldıklarını açıkladı. Efkan Ala," Hizmet yerine, çukur kazanları, bomba gönderenleri de asla affetmesinler" dedi.

Efkan Ala'nın konuya dair yaptığı açıklamalar şu şekilde;

"O bakımdan herkesin aklını başına alması lazım. Türkiye sınırları içerisinde milletin verdiği yetkiyi hiç kimse milletin aleyhine kullanamaz, kullanırsa da gereği yapılır. Bugüne kadar 26 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı. Çünkü millet onlara 'hizmet etsin' diye oy veriyor. Önce kanal kazdılar, çocukları, oradaki insanları arkasına koydular. Kanalları kazarken milletin verdiği paraları ki biz hiç ayrım yapmadan devletin payı neyse gönderiyoruz, onları kanalda kullandılar. Sonra biz kanalları kapattık, temizledik, bu sefer de belediye araçlarını bombalı saldırılarda kullandırıyorlar. Teröristler çeşitli yollarla bahane uyduruyorlar, kurnazlıklar yapıyorlar ama devlet soruşturma açtığında bunların hepsi ortaya çıkıyor. O bakımdan milletimize ve hele orada yaşayan vatandaşlarımıza söyleyeceğim şey şudur: Ciddi şekilde kendi oylarının hesabını da sorsunlar. Oy verdiler, hizmet istesinler. Kendilerine hizmet yerine, çukur kazanları, bomba gönderenleri de asla affetmesinler. Bu siyasetin kabul edebileceği bir durum değil. Siyaset varsa şiddet yoktur, terör yoktur. Teröre destek olunca biz de gereğini yaparız, yapıyoruz ve görevden uzaklaştırıyoruz. Bundan sonra da tavrımızda hiçbir değişiklik olmayacak, daha da ciddi bir şekilde meselenin üzerine gideceğiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap