SON DAKİKA



Haber > Gündem > 25 milyon sürücüye trafikte saygı eğitimi başlıyor

25 milyon sürücüye trafikte saygı eğitimi başlıyor

24 Şubat 2017 Cuma - 10:40




Milli Eğitim Bakanlığı, 25 milyon sürücünün tamamına "trafikte saygı eğitimleri" vermeye hazırlanıyor. Eğitimler tamamen ücretsiz...





Başta İstanbullular olmak üzere bir çok insanın artık kanayan yarası haline gelen trafik çilesi, trafikte duyduğumuz ve gördüğümüz saygısız hareketlerle maalaesef ki ikiye, üçe, beşe katlanıyor...

Özellikle erkek sürücülerin bayan sürücülerin hakkını gaspetmeye calışarak bayanlarda korku, heyecan vs. duyguları uyandırıp tatmin sağladığı psikolojik baskı, insanların trafikte makas atarak egolarını tatmin etmesi, araç içinden çöp atmak, yine araç içinde yüksek sesle müzik dinlemek, geçiş hakkı, takip mesafesi, korna kullanımı derken trafik saygısızlığımız giderek ne yazık ki çığ gibi büyüyor.

Trafikte yaşanan bu seviyesiz saygısızlığa bir nebze çare olması açısından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni ehliyet alacaklara zorunlu tutulan "trafik adabı" derslerinin içeriğinde yer alan trafikte saygı eğitimlerinin, ehliyet sahibi 25 milyon sürücünün tümüne ücretsiz verilmesini kararlaştırdı.

DERSLER FARKINDALIK KAZANDIRACAK

Eğitimler, ehliyet sınavlarındaki trafik adabı testindeki "adap ve trafik", "trafikte temel değerler", "trafikte empati ve iletişim", "trafikte hak ihlalleri", "trafikte diğerlerinin sürücü davranışlarına etkisi" gibi temel başlıklarda ele alınacak.


Eğitimlerde, yayalara öncelik verilmesi, sürücünün araç kullanırken yapacağı kural ihlalinin sonucunun sadece maddi cezası bulunduğunu düşünmemesi, kendisinin ya da sevdiklerinin canını tehlikeye attığının da farkında olması gerektiği gibi konulara dikkat çekilecek.

KURSLAR ÜCRETSİZ OLACAK

3 bin 500 özel motorlu taşıt sürücü kurslarında verilecek saygı eğitimleri, kamu yararı gereği ücretsiz düzenlenecek.

Kurslarda verilecek programın 4 saat olması planlanıyor. Bakanlık, saygı eğitimlerine ilk olarak kamu kurumlarında görev yapan sürücülerden başlayacak. Bu eğitimlerin bir ay içerisinde uygulamaya konulması öngörülüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap