SON DAKİKA



Haber > Gündem > 24 Temmuz basın bayramı

24 Temmuz basın bayramı

27 Temmuz 2017 Perşembe - 10:30








Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. 1 Kasım 1925 M.Kemal ATATÜRK Evet, Bugün, kesin tarih belli olmamakla beraber 2. Meşrutiyet Dönemi’nde sansürün kaldırıldığı günü baz alınarak belirlenmiştir. Bu nedenle bu gün zamanın önde gelen gazetecilerinin fikirleriyle basın bayramı olarak bir günü tespit etmişlerdir.

Ulu Önder ATATÜRK’ün 1925 yılında söylediği gibi çalışamayan gazeteciler günümüzde neyi nasıl bayram olarak kutluyorlar açıkçası anlaşılır gibi değil. Bir gazeteci görmez, Bir gazeteci düşünemez, Bir gazeteci bildiklerini samimi olarak asla yazamaz. ‘Ama kamu niteliğinde görev yaparlar’ ifadesinin de açıklaması vardır herhalde. Ülkemizde basın anlayışı kulvar değişikliğine uğramış gibi gözüküyor ve özünde hamasi nutuklar atarak kerhen de olsa basın görevini yerine getiriyor.

Basın şüphesiz, demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Bir gazeteci haber kaynağını açıklamak zorunluluğunda olmamasına rağmen, düşüncelerini yasal çerçeveler içinde açıklayamıyor, konu hakkında düşüncelerini ifade edemiyorsa adına bayram diyorsunuz öyle mi? İsmet Paşa’nın bir lafı vardır “hadi canım sende...” Peki, bir gazetecinin bayramı nasıl olmalı? Gazeteciler herhalde zil takıp oynamayacaklar.

Caddelerde tören geçidinde bulunmayacaklar. Ekonomileri müsait olmadıkları için güzel bir pastanede pasta da yiyemeyeceklerinden, senede bir gün güzel sözlerle anılmalarını beklemeleri hakları olsa gerek. Oysa günümüzde gazetecilere türlü zorluklarla görev yaptırarak gazeteci saygınlığını da sorgulanır duruma düşürüyoruz.

Özellikle Anadolu basını, ekonomik zorluklar içinde güzellikleri beraber yaşıyor. Ayağında yırtık ayakkabısı, sırtında sökük çantası ve elinde fotoğraf makinasıyla haber kovalamak için sabahın erken saatlerinde sokakları arşınlayanlar veya güncel yazılarını yazmak için bilgisayarının tuşlarına vuran parmaklar bir gün bayram yapsa ne olur? Onların bayramdan ziyade çözülmesi gereken hayati sorunları vardır. Olsun biz yine tüm olumsuzluklara karşın bütün gazeteci arkadaşlarımızın bayramını kutluyoruz...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap