SON DAKİKA



Haber > Gündem > 22.00'den sonra alkol satışı yasak

22.00'den sonra alkol satışı yasak

24 Mayıs 2013 Cuma - 10:35




TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun" teklifinin 2 maddesi üzerinde kabul edilen önergesine göre, alk





TBMM Genel Kurulu'nda alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun" teklifi üzerindeki görüşme sürüyor. Teklifin 2. maddesi üzerinde, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile arkadaşlarının imzasını taşıyan önerge kabul edildi. Kabul edilen önergeye göre, alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Öte yandan, alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları düzenlenmesine izin verilecek. Alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanların, hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek olamayacağı hükmüne varıldı. Ancak, açık alkollü içki satışı yapmaya ilişkin izin belgesi olan işletmelerde, servis amaçlı materyallerde marka, amblem ve logo kullanılabilecek. Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik küplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Alkollü içkiler, tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamayacak. 18 yaşını doldurmamış kişiler, alkollü içkilerin üretiminde, pazarlanmasında, satışında ve açık sunumunda istihdam edilemeyecek. Kabul edilen önerge, alkollü içkilerin satış saatlerini de düzenliyor. Buna göre, alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak. Alkollü içkiler, işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satılamayacak. İhraç amaçlı üretilenler hariç olmak üzere Türkiye'de üretilen veya ithal edilen alkollü içkilerin ambalajları üzerine, zararlarını belirten Türkçe yazılı uyarı mesajları konulması gerekecek. Uyarı mesajlarını taşımayan alkollü içkiler ise satılamayacak. Meskun mahaller ve konaklama yerleri hariç otoyollardaki ve devlet karayollarındaki yapı ve tesislerde alkollü içki satışına ve tüketimine izin verilmeyecek. Ayrıca, öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, her türlü eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastahane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içkilerin satışı yapılmaması hükmüne varıldı. TÜRKİYE'DE KİŞİ BAŞINA İÇKİ TÜKETİMİ 1.5 LİTRE Diğer yandan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Türkiye'de kişi başına düşen içki tüketiminin 1,5 litre olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, kanunla, Yeşilay Vakfı'nın kurulmasının da doğru bir uygulama olduğunu kaydetti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap