SON DAKİKA



Haber > Gündem > 209 terörist öldürüldü!

209 terörist öldürüldü!

19 Şubat 2016 Cuma - 15:16




Genelkurmay Başkanlığı, Sur ve İdil'de 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini, toplam öldürülen terörist sayısının 209 olduğunu bildirdi.





Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır/Sur'da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 209 olduğu bildirildi.

Altı adet el yapımı patlayıcı imha edildiği kaydedilerek operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısının 205 olduğu kaydedildi. Şırnak İdil'de devam eden operasyonda ise beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği vurgulanarak dört adet el yapımı patlayıcının imha edildiği ifade edildi.

Şanlıurfa'da, terör örgütüne silah ve mühimmat ulaştırmaya çalışan üç şahsın, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet av tüfeği, dört adet tabanca ve 25 adet tabanca fişeği ile birlikte yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı.

Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan girmeye çalışan, PKK/PYD terör örgütü mensubu iki teröristin yakalandığı belirtilerek, Ağrı'da, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan bir şahsın yakalandığı vurgulandı.

Şanlıurfa'da bölücü terör örgütü mensubu bir teröristle birlikte örgüte katılacağı tespit edilen üç şahsın yakalandığı kaydedilerek Hakkâri'de ise bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.


DÖRT TERÖRİSTİN CESEDİ ELE GEÇİRİLDİ

Mardin kırsalında, 16 Şubat 2016 tarihinde icra edilen hava harekatı neticesinde etkisiz hale getirildiğİ değerlendirilen dört teröristin cesedi ele geçirildiği belirtildi.

500 KG PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'da, bir araç içerisinde yaklaşık 500 kg el yapımı patlayıcı, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet şarjörü ve 28 adet fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği ifade edilerek olayla ilişkili iki kişinin yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.Bitlis'te icra edilen arazi aramasında, bulunan bir sığınak içerisinde bir adet RPG-7 anti tank mühimmatı, bir adet RPG-7 anti personel mühimmatı, iki adet sevk fişeği ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildiği vurgulandı.Ağrı/Doğubayazıt kırsalında, bulunan iki sığınakta, bir adet roketatar mühimmatı, yaşam ve gıda maddesi ile tıbbi malzemenin ele geçirildiği ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap