SON DAKİKA



Haber > Gündem > 2023'ün en çok kullanılan kelimesi belli oldu

2023'ün en çok kullanılan kelimesi belli oldu

28 Kasım 2023 Salı - 12:58




Merriam-Webster, 2023 yılının en çok kullanılan kelimesini açıkladı. Sözlüğe göre 2023 yılının en çok kullanılan kelimesi 'otantik' oldu.





Dünyanın en çok kullanılan sözlüklerinden biri olan Merriam-Webster Sözlüğü “otantik”i yılın kelimesi olarak belirledi.

Merriam-Webster’ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre; bu yılın kelimesine yönelik ilgi, “yapay zeka hakkındaki gelişmeler ve sosyal medyadan” kaynaklanıyor. Açıklamada, bu yılın en çok kullanılan kelimesi “otantik”in “2023’ün kelimesi” ilan edildiği ifade edilerek bu sözcüğün yıl içinde aranma oranlarında “önemli artış” gözlemlendiği vurgulandı.

En çok kullanılan bu kelimenin popülaritesinin, “‘gerçek’ ile ‘sahte’ arasındaki çizginin giderek bulanıklaşmasıyla arttığı” aktarılan açıklamada, en çok aranan bir diğer sözcüğün de sahte videolar üretilmesini sağlayan; yapay zeka temelli teknoloji için kullanılan “deepfake” olduğu kaydedildi.

Tüm bunların yanında Merriam-Webster sözlüğü, “bir kişinin kendi gerçeklerini sorgulamasına neden olacak şekilde manipüle edilmesini” tanımlamak için kullanılan bir terim olan “gaslighting”i “2022’nin kelimesi” ilan etmişti. “Aşı” ise “2021’in kelimesi” seçilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap