SON DAKİKA



Haber > Gündem > 2020 bedelli askerlik yerleri açıklandı!

2020 bedelli askerlik yerleri açıklandı!

25 Ocak 2020 Cumartesi - 16:07




Askere gidecek adayların merakla bekledikleri büyük gün geldi, askerlik yerleri bugün belli oldu. 2000/1 Şubat celbinde silah altına alınacak olan yükümlülerin askerlik hizmetini yerine getirecekleri kışla ve birlikler bugün açıklandı.





E-Devlet askerlik yerleri sorgulama sayfasından öğrenilebileceği belirtilmişti.

Askerlik yerini öğrenmek için E-Devlet'e giriş yapmanız gerekiyor.

ASKERLİK SÜRESİ DEĞİŞTİ

Askerliği tek tip olarak değişmesinin ardından uzun ve kısa dönem ayrımı kalmadı. Silah altına alınan tüm er ve erbaşlar 6 ay sürecek olan askerlik hizmetinin ardından terhis olabilecek. Terhis olmak istemeyen askerler ise ihtiyaca göre altı ay boyunca ücretli olarak askerlik hizmetini tamamlacak.

ASKERE GİDECEKLERİN YOL ÜCRETLERİ NEREYE YATACAK?

2020 Şubat celp döneminde askere gidecek yükümlülerin yol ve iaşe ücretleri adlarına açılmış PTT hesaplarına yatacak.

SEVK TARİHLERİ BELLİ Mİ?

Yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 30 Ocak 2020 tarihinde, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan Ocak celp ve sevk dönemine tabi olanlar 30 Ocak 2020 tarihinde, Şubat celp ve sevk dönemine tabi olanlar 26 Şubat 2020 tarihinde, Mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 19 Mart 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edilecekler.
5/5
     

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap