SON DAKİKA



Haber > Gündem > 20 yıllık iflas davasında karar

20 yıllık iflas davasında karar

16 Ocak 2024 Salı - 14:37




İş insanı Erol Aksoy ve beraberindeki 6 kişiye karşı açılan 20 yıllık 'iflas' davasında nihayet karar verildi. Mahkeme, Erol Aksoy'un 4.5 milyar TL ödemesine hükmetti.





2003 yılında İktisat Bankası'nın yönetiminde yer alan ve grup şirketlerine kullandırılan kredilerde imzası olan 7 kişiye iflas talebiyle dava açılmıştı. Bu kişiler arasında Erol Aksoy, eşi İnci Aksoy, vefat eden ünlü avukat Hüseyin Derin Yarsuvat ve diğerleri bulunuyordu. Davanın devamı sırasında Erol Aksoy Grubu, TMSF'ye 242 milyon dolar ödeme yapmıştı.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; İstanbul 1. Asliye Mahkemesi'nde görülen dava, 28 Aralık'taki duruşmada sonuçlandı. Mahkeme, oybirliği ile davalıların 6'sı için şahsi iflas kararı verdi. Bu kararla birlikte, bu kişilerin varlıkları iflas idaresine geçti ve borçların ödenmesi için satılacak.

23 YILLIK FAİZLE 4.5 MİLYARI BULACAK

Karara göre Erol Aksoy, İktisat Bankası için 408 milyon 522 bin TL ödeyecek ve bu miktar 23 yıllık faizle 4.5 milyara çıkacak. Diğer davalılar da önemli miktarlarda para ödeyecekler. Mahkeme, vefat eden İsmail Emen hakkında iflas istemini reddetti.

Erol Aksoy, 90'larda medya ve bankacılık alanında önemli işler yapmış bir isimdi. İktisat Bankası'nı satın alması, Show TV ve Cine 5 gibi önemli medya kuruluşlarını kurmasıyla tanınıyordu. Ancak bankasına el konulması, onun için bir dönüm noktası oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap