SON DAKİKA



Haber > Gündem > 20 ilde yine aynı sıkıntı!

20 ilde yine aynı sıkıntı!

13 Nisan 2015 Pazartesi - 09:09




Türkiye iki hafta önce yaşanan elektrik kesintisinin şokunu yaşarken, önceki gece yeni bir elektrik kesintisiyle karşı karşıya kaldı.





Elektrik kesintisi sıkıntıı bitmek bilmiyor... Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 24.00'e doğru, büyük bölümü Doğu ve Güneydoğu'da elektrikler bir anda kesildi. TEİAŞ'ın sisteme müdahalesiyle sorun Türkiye geneline yayılmadan, bölgesel düzeyde kontrol altına alındı.

BÜYÜK TEHLİKE ATLATILDI

25-30 dakikalık kesintiden sonra illere elektrik verilmeye başlandı. Türkiye 31 Mart'ta, TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'm istifasıyla sonuçlanan tarihinin en büyük elektrik kesintisini yaşamıştı, önceki gece de Batı illerindeki santrallar PMUM'da fiyatlar düşük olduğu için üretim yapamadı.

GÜÇLÜKLE MÜDAHALE EDİLDİ

Batı illerinin elektrik tüketimi ihtiyacının Doğu'daki HES'ler ve Çukurova'daki bazı santrallardan karşılanması zorunlu hale geldi. Bu zorunluluk ise iletim sistemini zorladı.

20 İLİ KAPSADI

Başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere 20'yi aşkın ilde elektrik kesintileri yaşandı. TEİAŞ hızla müdahale ederek, kesintinin Türkiye geneline yayılmasını engelledi.

TRABZON DA VAR

Kesinti Trabzon'u da kapası. Ayrıca İstanbul'un Kadıköy başta olmak üzere saat 22.00 itibariyle elektirikler kesildi. Saat 24.00 gibi kesintinin kapsamı büyüdü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap