SON DAKİKA



Haber > Gündem > 20 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu! 74 organizatör ve 1510 düzensiz göçmen yakalandı

20 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu! 74 organizatör ve 1510 düzensiz göçmen yakalandı

31 Aralık 2023 Pazar - 13:01




20 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 74 organizatör ve 1510 düzensiz göçmen yakalandı.





Göçmen kaçakçılığı şebekelerine karşı geniş çaplı bir mücadele olan “KALKAN-5” Operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar neticesinde 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve 1.510 düzensiz göçmenin yasadışı faaliyetleri sekteye uğratıldı.

Operasyon, jandarma, polis ve sahil güvenlik ekiplerinin titiz çalışmalarıyla 63 farklı noktada yürütüldü. Yakalanan organizatörlerden 5'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve diğer şüphelilerin yasal işlemleri devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, İstanbul başta olmak üzere ülke genelindeki 97 Mobil Göç Noktası aracı ve Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki 291 uzman personel ile 24 saat kesintisiz denetimlerin devam edeceğinin altını çizdi. Bakan Yerlikaya, bu operasyonlarla ülkemizin düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu olmasının önüne geçilmesi ve insan tacirlerine fırsat verilmeyeceğini vurguladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van'da düzenlenen bu operasyonlarla ilgili detaylı soruşturma sürüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap