SON DAKİKA



Haber > Gündem > 20 bin öğretmen daha atanacak

20 bin öğretmen daha atanacak

03 Ağustos 2018 Cuma - 17:37




100 günlük eylem planını açıklayan Başkan Erdoğan, bu yıl 20 bin sözleşmeli öğretmenin daha atanacağını söyledi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük eylem planını açıkladı. Eğitim politikaları konusunda da açıklama yapan Erdoğan, bu yıl 20 bin sözleşmeli öğretmenin daha atanacağını söyledi. Erdoğan, ayrıca okullarda güvenliğin sağlanması amacıyla 30 bin polisin görev yapacağını belirtti.

Erdoğan "Ve geliyorum Milli Eğitim Bakanlığımıza; iktidarlarımız döneminde en büyük kaynağı ayırdığımız ve faaliyetlerine en çok önem verdiğimiz bakanlığımız. Derslik sayımızı 288 bin ilaveyle 577 bine çıkardık. Sınıflardaki öğrenci sayısını, hatırlayın 100 kişilik sınıflar vardı. Şimdi bunları 30'a düşürdük. Toplam öğretmen sayımızı 920 bine yükselttik. İlk ve ortaöğretim, hatırlayın. Kitap bulamazdık. Şimdi ders kitaplarını okullarda sıraların üzerine, ücretsiz olarak koyduk. Fiziki altyapıdaki tüm bu gelişmelere rağmen eğitim ve öğretim konusunda arzu ettiğimiz yerlere gelemediğimizi biliyorum. 100 günlük icraat projemiz kapsamında tüm okullarımızda tam gün eğitim gören öğrencilerimizin oranını yüzde 68'den yüzde 71'e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap