SON DAKİKA



Haber > Gündem > 2 dakika erken patladı!

2 dakika erken patladı!

23 Haziran 2016 Perşembe - 16:29




Denizli'de dün akşam patlayan iftar topu ile orucunu açan vatandaşlar, 2 dakika sonra okunan ezanı duyunca kulaklarına inanamadı.





Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Kayalık Şubesi'nden dün iftar için topu atışı yapıldı. Ancak 2 dakika sonra camilerden ezanın okunması şaşkınlık yarattı.

Görevlinin saatinin ileri olması nedeniyle iftar vaktinden iki dakika önce iftar topunu ateşlediği öğrenildi. İftar vakti 20.37 iken, top atışı 20.35'te yapıldı.

MÜFTÜ: ORUÇ GEÇERLİ

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, iftar topunun 2 dakika erken atılmasının ardından orucunu top atışına göre açanların sorumlu olmadığını belirterek, "Orucunu top atışıyla açanlar, hata kendilerinde olmadığı için sorumlu değildirler. Dolayısıyla da oruçlarının geçersiz olması söz konusu değildir. Ancak biz böyle durumlarda, tereddüt yaşayanların kalplerinin rahatlaması için (mutmain olması için) bayramdan sonra bir gün oruç tutarak kaza etmelerini öneriyoruz. Orucunu top sesini değil de ezanı esas alarak açanlar için herhangi bir endişe söz konusu değildir. Böyle durumların yaşanmaması için top atışının değil ezanın esas alınması daha sağlıklı olacaktır" sözlerini kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap