SON DAKİKA



Haber > Gündem > 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yolları için verilen geçiş garantisi ücret belli oldu

1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yolları için verilen geçiş garantisi ücret belli oldu

15 Mart 2022 Salı - 09:17




Cuma günü büyük bir törenle açılacak olan ve Çanakkale Boğazı'nı birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yolları için verilen geçiş garantisi ücreti dudak uçuklattı.





AK Parti iktidarının "yap-işlet-devret modeli" ile yapılan ve 18 Mart'ta açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü, vatandaşın üzerine milyarlarca Euro'luk ek yük bindirecek.

Sözcü gazetesinden Taylan Büyükşahin'in haberine göre sadece köprüye verilen garanti bedelin 4.3 milyar Euro olduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Suat Sarı, 324 kilometrelik otoyolun da açılmasıyla bu rakamın katlanacağını kaydetti. Sarı, “ABD enflasyonunun geçiş ücretlerine uygulanması ile toplam 7 milyar Euro ödeme yapılacağı görülüyor” dedi.

Günlük 45 bin araç geçiş garantisi verilen köprüde bu sayıya ulaşmanın çok zor olduğunu vurgulayan Sarı, işletmeci şirkete verilen yıllık toplam araç geçiş sayısının da 16 milyon 425 bin olduğunu hatırlattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap