SON DAKİKA



Haber > Gündem > 14 bin öğretmen ihraç edilecek

14 bin öğretmen ihraç edilecek

07 Eylül 2016 Çarşamba - 12:37




Kamudaki FETÖ yapılanması düzenlenen KHK'lar kapsamında temizlenirken, bölücü terör örgütü PKK mensupları da gündeme geldi.





Bu kapsamda Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan PKK yandaşı 14 bin öğretmen, FETÖ soruşturmasında olduğu gibi meslekten ihraç edilecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğuna dair açıklaması, bölücü örgüt PKK'da paniğe yol açtı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ üyesi kamu görevlilerinin devletten temizlenmesi için adeta seferberlik ilan edildi. Bu kapsamda; FETÖ'cü hakim, savcı, polis, asker ve öğretmenler bir bir meslekten ihraç edildi. Devlet, FETÖ ile mücadele ederken, bölücü terör örgütü PKK'yı da es geçmedi.

Sayıları 14 bin

 Bu konudaki kararlılığı önceki gün bizzat Başbakan Binali Yıldırım dile getirdi. Yıldırım, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada “Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş, 14 bin civarında öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Bunun ne kadarının terörle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı, yapılacak inceleme ve soruşturmalarla ortaya çıkacak” diye konuştu.

 İhraç edilecekler


 Daha önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun arkasına sığınan öğretmenler şimdi bir Kanun Hükmünde Kararname ile açığa alınacak. Öğretmenlerin sosyal paylaşım sitelerindeki yazışmalarına, 6-8 Ekim olaylarına benzer eylemlere katılıp katılmadıklarına bakılacak. Açığa alınacak öğretmenler 15 gün içinde meslekten ihraç edilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap