SON DAKİKA



Haber > Gündem > 1.250 TL’lik KYK bursuyla ilgili gerçekler! Bu raporla hesap soruldu

1.250 TL’lik KYK bursuyla ilgili gerçekler! Bu raporla hesap soruldu

26 Eylül 2023 Salı - 14:51




Üniversite öğrencilerine KYK tarafından verilen burs miktarı bin 250 TL iken, bir öğrencinin sadece okul yemekhanesinden üç öğün beslenmesi için aylık masrafı bin 275 TL'ye ulaşıyor.





Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) tarafından hazırlanan bir rapor, üniversite öğrencilerinin geçim sıkıntısı yaşadığını gözler önüne serdi.

BİN 250 TL AYLIK YEMEK MASRAFINA YETMİYOR

Rapora göre, önlisans ve lisans öğrencilerine verilen KYK burs miktarı bin 250 TL iken, bir öğrencinin sadece okul yemekhanesinden üç öğün beslenmesi için aylık masrafı bin 275 TL'ye ulaşıyor. Raporun devamında, üniversiteye yakın bölgelerde ev kiralarının yüzde 151,4 arttığı belirtiliyor. Öğrencilerin ilk karşılaştığı sorunun barınma olduğu vurgulanıyor. Devlet yurdu, özel yurt ve ev kiralamak gibi seçeneklere başvuran gençlerin, barınma sorunuyla karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Raporda, öğrencilere uygun fiyatlı konut sağlanması veya acil olarak geçici barınma merkezlerinin oluşturulması gerektiği öneriliyor. Ayrıca, yemekhane ücretlerinin makul düzeyde tutulması ve okul içinde hizmet veren kafe ve lokantaların ihalesi yapılırken öğrencilerin ödeyebileceği azami tutarın önceden belirlenmesi gerektiği belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
KYK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap