SON DAKİKA



Haber > Gündem > 12 ilde FETÖ/PDY operasyonu!

12 ilde FETÖ/PDY operasyonu!

06 Haziran 2016 Pazartesi - 16:19




Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Adana merkezli 12 ilde bu sabah operasyon düzenledi.





Adana merkezli 12 ilde gerçekleştirilen "Fetullahçı Terör örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) operasyonunda, 59 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında avukat, doktor ve müteahhitler var...

Alınan bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Nisan'da FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınıp, adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan 48 kişinin delilleri karartabileceği ve yurt dışına kaçabileceği şüphesiyle yeniden gözaltına alınmasını istedi.

12 İL, 66 ADRESE OPERASYON

Adana merkezli Ankara, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Kayseri, Kahramanmaraş, Çorum, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak 12 ildeki 66 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, işadamları Yağmur Aküllah, Kazım Başaran, Hüseyin Karabulut, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Seyfettin Alpet, tekstil firması sahibi Halil Kadı, uluslararası müteahitlik firmasının sahibi Tahir Acaroğlu'nun da aralarında 59 işadamı ve şirket sahibini gözaltına aldı.

ARALARINDA AVUKAT, DOKTORLAR DA VAR


Operasyonda aralarında müteahit, mobilya ve tekstil fabrikaları sahiplerinin yanı sıra avukat ve dortorların da bulunduğu 59 kişi gözaltında... Sağlık kontrolünden geçirilen işadamları sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüklerine götürülen ve ardından sağlık kontrolünden geçirilen işadamları "Bakalım, gidince neden gözaltına alındığımızı öğreneceğiz" dedi.

7 KİŞİ YURTDIŞINA KAÇTI

Ekipler, 7 kişinin yurt dışına kaçtığını tespit etti. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

TÜM GÖZALTINA ALINANLAR ADANA'YA GETİRİLECEK

Adana'da gözaltına alınan zanlılar, Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. Diğer illerde gözaltına alınanların da Adana'ya getirileceği kaydedildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap