SON DAKİKA



Haber > Gündem > 11 çocuğundan 5'i engelli olan annenin fedakarlığı

11 çocuğundan 5'i engelli olan annenin fedakarlığı

08 Mayıs 2016 Pazar - 13:53




Bugün 8 Mayıs anneler günü... Türkiye'nin birçok noktasından anne haberleri geliyor. Muş'tan gelen haber ise büyük fedakarlığın fotoğrafı...





Muş’un Hasköy ilçesinde, 11 çocuğundan beşi engelli olan fedakar bir anne, yılın annesi seçildi. 22 yıl önce ilk çocuğu engelli olan Türkan Basım’ın daha sonra 4 çocuğu engelli olarak hayata gözlerini açtı. Çocuklarına gözü gibi bakan fedakar anne, hepsini ayrı ayrı sevip bağrına bastı. Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Türkan Basım’ı yılın annesi seçti.

ÇOCUKLARINA MUTLULUK AŞILIYOR

Muş genelinde kurumları tarafından 11 çocuğundan beşinin engelli olduğu Türkan Basım’ı yılın annesi seçtiklerini ve büyük fedakarlıklarda bulunduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, fedakar annenin çocuklarına büyük bir mutluluk aşıladığını kaydetti.

TESPİTİMİZ NE KADAR DA DOĞRU...

Aksoy, bugün Anneler Günü olduğunu belirterek şöyle konuştu:"Kurumumuzca belirlenen yılın annesini ziyarete geldik. Göründüğü gibi beş engelli çocuğu ile ilgilenen, gerçekten birçok annenin kendi durumuna şükretmediği ama bunların gözünde mutluluğu hissettiğimiz bu ailede bu annenin bu kadar fedakarca davranışlı olması bizim tespitimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor."


FEDAKAR BİR KADIN...

Eşinin çok fedakar bir anne olduğunu ve kendisine teşekkür eden baba Mehmet Sabri Basım da, sözlerini şöyle sürdürdü:“1976’de evlendik. 5 özürlü çocuğumuz var, 6 sağlam çocuğumuz var. Bu tarihten beri anneleri çocuklarına fedakarlık ediyor. Fedakarlığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bugün Anneler Günü. Anneler Günü dolayısıyla benim fedakar aileme, fedakarlıklarından dolayı benim gözümde fedakar bir kadındır. Bundan dolayı kendilerine teşekkürlerimi arz ediyorum.”

ANNEMİ ÇOK SEVİYORUM

Annesine sarılarak öpüp koklayan engelli Harun Basım (10) ise, “Ben annemi çok seviyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap