SON DAKİKA



Haber > Gündem > 100 tane proje açıklayacağız

100 tane proje açıklayacağız

28 Nisan 2015 Salı - 17:03




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.





CHP'nin programını ütopik olarak nitelendiren Şimşek, "Kaynak konusunu gündeme getirince bayağı çabaladılar" dedi.Bütçe dışı fonlarda 20 milyar lira gibi bir rakam olduğuna ilişkin açıklamalar yapıldığını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu: "Orada 4 fon var, bunlardan biri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu. Kaynak olarak gösterdikleri, fakir fukaraya devletin, kaymakamları, valileri yoluyla sahip çıktığı fon. Onun da bir fazlası yok, 4,5 milyar liralık bir geliri, bir o kadar da gideri var. Gözlerini artık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'na diktiler. Ya çok gayriciddiler ya da hakikaten cahiller, ikisinden biri."

Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Yakında göreceksiniz, bizim beyannameye ek olarak, 100 tane çok büyük proje açıklanacak. Daha bu işin başındayken, İstanbul'da sayın Başbakanımız 3 katlı tüp geçişini açıkladı. Şimdi daha dün, bölgesel yolcu uçağımızı... Biz kendi yolcu uçağımızı yapmaktan, kendi tankımızı, kendi savaş uçağımızı, kendi hızlı trenimizi yapmaktan bahsediyoruz. Biz otoyoldan, sanayiciye destekten, istihdamdan bahsediyoruz. Bizim tüm programımız... Acaba yatırıma, üretime, sanayiye nasıl daha fazla destek veririz? Biz onun peşindeyiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap