SON DAKİKA



Haber > Gündem > 1 milyon yolcu için yeni hatta geri sayım

1 milyon yolcu için yeni hatta geri sayım

16 Ekim 2023 Pazartesi - 10:48




Bakan Uraloğlu Şubat 2024’te hizmete açmayı hedefledikleri Bakırköy - Kirazlı Metro Hattı’nı günde 1 milyon yolcunun kullanacağını söyledi.





Bakırköy - Kirazlı Metro Hattı Molla Gürani İstasyonu’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu hattı Şubat 2024’te hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Uraloğlu, “Bakırköy - Kirazlı Metro Hattı 8.4 km uzunluğunda ve 7 istasyonu bulunmakta. Bu istasyonlar Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve son olarak Kirazlı. Saatte 80 km hızla günde 1 milyon yolcunun bu hattımız ile seyahat etmesini öngörüyoruz. Hattın işletmeye alınması ile Kayaşehir - Bakırköy İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İncirli arası seyahat süresi 31 dakika, Kayaşehir - Kirazlı arası seyahat süresi 27 dakika, Metrokent - Özgürlük meydanı arası seyahat süresi 30 dakika olacak” dedi.

5 hatta çalışma

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Ülkemiz genelinde 12 ilimizde işletme altındaki yaklaşık 922 km şehir içi raylı sistem hattının 395 kilometresi bakanlığımızca yapılmıştır. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 ilde bakanlığımızca yapımı devam eden 9 projede toplam 102.1 km uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunmaktadır. İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplamda 130.2 km. Bu Hatlar, Gebze - Halkalı Banliyö Hattı (Marmaray), Levent - Hisarüstü Metro Hattı, Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Kağıthane - İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Başakşehir - Çam Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir Metro Hattı. Şu anda da toplam uzunluğu 55.7 km olan 5 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bu hatlar, Bakırköy (İDO) - Bahçelievler - Kirazlı Metro hattı, Kağıthane - Gayrettepe Metro Hattı, Halkalı - Başakşehir - İstanbul Havalimanı Metro hattı, Altunizade Çamlıca Camii Bosna Bulvarı Metro Hattı, Kazlıçeşme - Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’ni devam ettiriyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap