SON DAKİKA



Haber > Gündem > 1 Mayıs’ta gözaltına alınan HKP’liler serbest bırakıldı

1 Mayıs’ta gözaltına alınan HKP’liler serbest bırakıldı

02 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:45




Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Beşiktaş’tan Taksim’e gitmek istedi. Gözaltına alınan 30’a yakın HKP’li serbest bırakıldı.





1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanan ve Taksim’e yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) yöneticilerine ve üyelerine polis müdahale etti. Müdahale sonucunda 30’a yakın HKP’li gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen HKP’liler, ifadelerinin alınmalarının ardından saat 01:00 sıralarında serbest bırakıldı.

“TEKRAR FETHEDECEĞİZ”

Konuya ilişkin HKP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“1 Mayıs’ın Türkiye’deki anavatanı olan Taksim’e doğru Beşiktaş’tan yürüyüşe geçtikleri sırada gözaltına alınan yoldaşlarımız serbest bırakıldı. Sözümüzdür: Yine geleceğiz. Taksim’i özgürleştireceğiz. Eninde sonunda Taksim vatanımızı tekrar fethedeceğiz.”

İSTANBUL VALİLİĞİ: 164 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek isteyen 164 yurttaşın gözaltına alındığını duyurdu. Valiliğin gözaltına alınan yurttaşlar hakkında bugün bir açıklaması olmadı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap