SON DAKİKA


Foto Galeri > Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

09 Nisan 2022 Cumartesi - 10:34

Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

1 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda doğal güzelliğiyle değil de kirliliğiyle anılan Sera Gölü, kar sularının eriyerek göle ulaşmasının ardından çamur deryasına döndü.

2 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Yıldızlı Mahallesi'nde 1950 yılında yaşanan heyelan sonucu Derecik Deresi’nin önünü yamaçlarından kopan büyük kayaçların vadinin tabanını kapatmasıyla oluşan Sera Gölü’nü berraklığına bir türlü kavuşamıyor.

3 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

Trabzon’un Uzungöl’den sonra önemli turizm destinasyonlarından ve özellikle Arap turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Sera Gölü’nde kirlilik sorunu bir türlü çözülemezken, tabanının balçıktan korunması için yapılan bentler de çare olmadı.

4 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

Turizm potansiyelinin arttırılması ve suyun temiz kalması için son yıllarda milyonluk yatırımların da yeterli olmadığı göl her yağışın ardından misafirlerine kötü bir görüntü çiziyor. Son olarak göl kar sularının eriyerek göle ulaşmasının ardından çamur deryasına döndü.

5 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

7 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

8 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

10 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

11 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

13 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

14 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

16 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

17 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

19 / 19 Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap