SON DAKİKA


Foto Galeri > Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

26 Ocak 2020 Pazar - 11:39

Artvin’in 'sakin şehir' unvanlı Şavşat ilçesinde yaşayan İhsan Koca, 15 yıldır amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyor. İlçesinde bulunan 68 köy ve yaylalarını tek tek dolaşan Koca, 200 bin karelik arşiviyle ilçesinin tanıtımına katkı sağlıyor.

1 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

Artvin’in 'sakin şehir' unvanlı Şavşat ilçesinde yaşayan İhsan Koca, memuriyet görevinden arda kalan boş zamanlarını amatör fotoğrafçılıkla uğraşarak geçiriyor. Şavşat’ın her köyünü tek tek gezen Koca, burada yakaladığıdoğal yaşam fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşarak ilçenin tanıtımı için katkı sağlıyor.

2 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

68 köyden oluşan Şavşat’ın her bölgesini giden Koca, buralarda çektiği fotoğrafları arşivliyor. Koca'nın arşivinde ise 200 bin kareden oluşan fotoğraf bulunuyor. İlçede gitmediği köy ve yayla kalmayan İhsan Koca, Şavşat'ın doğa fotoğrafları çekmek isteyenler için ideal bir bölge olduğunu söyledi. Koca, "15 yıldır fotoğraf sanatıyla ilgileniyorum. Daha çok doğa fotoğrafları çekiyorum. Şavşat, doğa fotoğrafları çekmek için oldukça elverişli.

3 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

Şavşat’ın bütün köylerini tek tek gezdim. Yaylalarını göllerini, naçizane fotoğraflamaya çalıştım. 200 bin kareden oluşan bir arşivim var. Bu fotoğrafları internette, sosyal medya üzerinden paylaşarak Şavşat’ın tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyorum” dedi.

4 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

68 tane köyünü, yaylalarını hepsini tek tek gezdiğini söyleyen Koca, "Gittiğim yerin gerek köy yaşantısını, gerek yayla yaşantısını fotoğraflamaya çalıştım. İnsanlarla iletişim kurdum. Onların yaşam biçimlerini, doğada karşılaştıkları zorlukları fotoğraf sanatıyla belgelemeye çalıştım.

5 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

Elimden geldiğince gördüğümü karelere yansıtmaya çalıştım. Dünya gelişmesine rağmen Şavşat kendi içerisinde kültürel yapısını korumayı başardı. Bu nedenle de 'Sakin Şehir' unvanı aldı. Gerek faktörüyle, gerek doğal yapısıyla, mimarisiyle özüne sadık kalmış bir yer” şeklinde konuştu.

6 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

"Bakir olan bir coğrafyada fotoğraf çekmek eşsiz bir duygu" diyen Koca, "Popüler yerlerden çok daha doğal ortamlarda fotoğraf çekmesini seviyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

7 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

8 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

10 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

11 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

13 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

14 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

16 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor

17 / 17 Sakin şehir Şavşat’ta çekilen fotoğraflar hayran bırakıyor





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap