SON DAKİKA


Foto Galeri > Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

30 Mart 2023 Perşembe - 13:41

Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

1 / 7 Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

Prof. Dr. Canan Karatay, ramazan ayına özel açıklamalarda bulundu. Karatay, ramazan ayında en çok tüketilen gıdalardan olan pideye ilişkin önemli bilgiler verdi.

2 / 7 Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruç tutan milyonlarca vatandaşın beslenme düzenlerinde ve şekillerinde birtakım değişiklikler meydana geldi. Öğün sayısının azalması, gün içerisinde tokluk hissinin uzun süre hissedilebilmesi amacı ile sahur sofralarında sıklık ile hamur işlerine yer verilmesi, su tüketiminin azalması gibi farklılıklar, uzmanları harekete geçirdi.

3 / 7 Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

14 saatlik oruç süresinin olabildiğince rahat geçmesi ve bu kapsamda da kişisel sağlığın zarar görmemesi için su tüketimine, iftar ve sahur sofralarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, aksi takdirde birtakım sağlık problemlerinin ortaya çıkabileceğine işaret etti.

4 / 7 Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

Birçok beslenme ve diyetetik uzmanı ramazan ayı kapsamında beslenme düzenlerinin ve tüketilen gıdalarının nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgiler vermeye devam ederken bir açıklama da Prof. Dr. Canan Karatay’dan geldi. Beslenme üzerine verdiği tavsiyeler ile senelerdir dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Karatay, bu kez de ramazan pidesi tüketimine ilişkin söyledikleri ile yankı uyandırdı.

5 / 7 Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan pide ile ilgili birtakım tüketim tavsiyelerinde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, pidenin tam buğday unundan yapılmış olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca pidenin dış kısmından ise iç kısmının tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Karatay, bunun nedenini de açıkladı.

6 / 7 Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

Pidenin iç kısımlarını tüketmenin daha yararları olduğunu ifade eden Karatay, bağırsakların pidenin iç kısmını daha kolay enzimleyebildiğini belirtti. Ek olarak tam buğday sayesinde lif ihtiyacının da karşılandığına dikkat çeken Karatay, böylelikle bağırsakların çalışma düzenlerinin korunabileceğini ifade etti.

7 / 7 Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler

Orucun hurma ya da zeytin ile açılması gerektiğini vurgulayan Karatay, ayrıca iftar ile sahur arasında geçen süre içerisinde mutlaka 2 litrelik su tüketiminin yapılması gerektiğini belirtti.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap