SON DAKİKA


Foto Galeri > Miyomun nedenleri nelerdir?

Miyomun nedenleri nelerdir?

10 Nisan 2018 Salı - 16:27

1 / 10 Miyomun nedenleri nelerdir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yunus Çavuş, miyom oluşumunu tetikleyen 10 neden hakkında bilgi verdi.

2 / 10 Miyomun nedenleri nelerdir?

Miyomlar, rahimde ve çevresinde görülen, düz kas dokusundan köken alan iyi huylu tümör olarak adlandırılıyor. 35-40 yaş arasındaki kadınların yüzde 30-40’ında görülüyor.

3 / 10 Miyomun nedenleri nelerdir?

MİYOM OLUŞUMUNU TETİKLEYEN NEDENLER1.Hiç doğum yapmamak,2.Adet döneminin çok erken yaşta başlaması,3.Düzensiz beslenme,4.Aşırı kilo,

4 / 10 Miyomun nedenleri nelerdir?

Örneğin; gebelikte östrojen seviyesi artar, menopozda ise düşer. Bazı ilaçlar da östrojen düzeylerinde değişikliğe neden olabilir. Ayrıca çevresel ve genetik faktörlerin de miyom oluşumunda etkisi olduğu düşünülmektedir.

5 / 10 Miyomun nedenleri nelerdir?

8.Yüksek tansiyon9.Aşırı stres10.Genetik faktörler

6 / 10 Miyomun nedenleri nelerdir?

MİYOM TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?Miyomların kalıcı ve kesin tedavisi ameliyattır. Tedavide kullanılan bazı ilaçlar yumurta üretimini baskılayıp geçici bir süre menopoz etkisi yaratarak miyomların küçülmesini sağlayabilir.

7 / 10 Miyomun nedenleri nelerdir?

Bu uygulama genellikle cerrahi öncesi miyomların küçülmesini sağlamak ve kanamayı azaltmak için kullanılır. Miyomun büyüklüğü, sayısı, bulunduğu yer, hastanın yaşı ve gebelik planlaması ameliyatın şeklini belirler.

8 / 10 Miyomun nedenleri nelerdir?

Laparoskopik miyomektomi;Hastanede yatış süresini kısalır.Kanama, enfeksiyon ve fıtık riskini azaltır.Ortaya çıkacak karın içi yapışıklık riskini en aza indirir.Kısa sürede iyileşme sağlar ve daha az ağrıya neden olur.

10 / 10 Miyomun nedenleri nelerdir?





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap