SON DAKİKA


Foto Galeri > Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

28 Temmuz 2020 Salı - 16:22

Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

1 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

MERSİN'in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu şehit düşen er Kerim Arslan, er Samet Çaldır, er Caner Mayendağı ve er Mustafa Dağlı'nın cenazelerinde gözyaşı sel oldu aktı.

2 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

Mersin'in Mut ilçesinde dün askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 4 er şehit olmuş, 2 şoför hayatını kaybetmiş, 27 kişi yaralanmıştı.

3 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

Dün akşam helikopterle getirildiği Kırıkkale'de Yüksek İhtisas Hastanesi morguna konulan şehit Arslan'ın (21) naaşı, öğle vakti cenaze töreninin yapılacağı Sulakyurt ilçesi Şeyh Şami Camisi'ne getirildi. Ulaştırma er Kerim Arslan'ın naaşı, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi. Şehit için Sulakyurt ilçesi Şeyh Şami Camisi avlusunda tören düzenlendi.

4 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

Şehidin annesi Güler Arslan da tabuta sarılarak, "Benim küçük askerim, ben sensiz şimdi ne yaparım? Evimin küçük askeri artık olmayacak. Beni de oğlumun yanına gömün." diye ağıt yaktı. Anneyi yakınları teskin etmeye çalıştı.

5 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Çevrimli köyü mezarlığına defnedildi.Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel olduŞehit olan er Samet Çaldır'ın (21) cenazesi, Bursa'da toprağa verildi. Şehidin naaşı, Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki babaevinin önüne getirilerek, helallik alındı ve dua edildi.

6 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

Çaldır'ın cenazesi daha sonra Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Camisi'ne taşındı. Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel olduCami bahçesinde öğle vakti kılınan cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, milletvekilleri, siyasi partilerin yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

7 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

Şehidin cenazesi, namazın ardından Hamitler Mezarlığı'nda defnedildi.Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel olduŞehit düşen er Mustafa Dağlı'nın cenazesi, memleketi Tarsus ilçesinde toprağa verildi.Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel olduŞehit Dağlı'nın (22) Türk bayrağına sarılı naaşı, babaevinde helallik alınmasının ardından Ulu Cami'nin avlusuna getirildi.

8 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

Cenaze törenine, şehidin annesi Raziye ve babası Ali Dağlı ile yakınları, Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile bazı milletvekilleri, kurum amirleri, askeri ve mülki erkan katıldı.

10 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

11 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

13 / 13 Mersin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşları sel oldu





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap