SON DAKİKA


Foto Galeri > Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

15 Şubat 2020 Cumartesi - 12:55

Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

1 / 9 Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

Dünyayı sarsan koronavirüs ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID), virüsün fotoğraflarını yayımladı. Hızla yayılan virüste son rakamlar dikkat çekti.

2 / 9 Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve diğer kent, bölge ve ülkelere yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bulaştığı kişi sayısı 64 bin 460'ı geçti.

3 / 9 Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

Kovid-19 salgını nedeniyle 1384 kişi yaşamını yitirirken 7.171 kişi ise tamamen iyileşti. Can kayıplarının 1381'i Çin ana karasında, biri Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde, biri Filipinler'de, biri de Japonya'da kaydedildi. Çin ana karasında 63 bin 866, Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde 56 ve Makau Özel İdare Bölgesi'nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan'da da 18 kişide Kovid-19 tespit edildi.

4 / 9 Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

Kovid-19 görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor: "Japonya 29, Singapur 67, Tayland 33, Güney Kore 28, Malezya 19, Vietnam 16, Almanya 16, Avustralya 15, ABD 15, Fransa 11, İngiltere 9, Birleşik Arap Emirlikleri 8, Kanada 7, İtalya 3, Hindistan 3, Filipinler 3, Rusya 2, İspanya 2, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsveç 1, Finlandiya 1."

5 / 9 Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

Virüsün fotoğrafları yayımlandıABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID), Çin’in Hubey bölgesindeki Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19’un (koronavirüs) fotoğraflarını yayımladı.

6 / 9 Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı (NIH) bünyesindeki enstitülerden biri olan NIAID, SARS-CoV-2 önceki adıyla 2019-nCoV olarak bilinen koronavirüsün fotoğrafını yayımladı. Enstitünün Montana eyaletinde yer alan Hamilton'daki laboratuvarı, tarama ve transmisyon elektron mikroskoplarında koronavirüsün görüntülerini üretti.

7 / 9 Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

Enstitünün yazılı yaptığı açıklamada, SARS-CoV-2nin, Aralık 2019da ilk olarak Çinin Vuhan kentinde tespit edilen ve küresel bir halk salığı tehdidi haline gelen Kovid-19 hastalığına neden olduğu belirtildi.

8 / 9 Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

Ayrıca, açıklamada koronavirüslerin yüzeyindeki ’taç’ların virüs ailesine ’corona’ (korona) ismini verdiği, bunun da ’taç’ın (crown) Latincesi olduğu ve çoğu koronavirüsün taç benzeri bir görünümünün olduğu belirtildi.

9 / 9 Koronavirüsün fotoğrafları yayımlandı

Ayrıca, NIAID, Kovid-19'e dair yapılan aşı geliştirme çalışmalarının da bir görüntüsünü paylaştı.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap