SON DAKİKA


Foto Galeri > Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

07 Şubat 2020 Cuma - 12:01

Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

1 / 9 Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 563'e yükselirken, salgının kaynağı olarak gösterilen kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı kapatılmıştı. Ancak bu kez de Endonezya'da bulunan Tomohon pazarı tedirgin etti.

2 / 9 Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Geçtiğimiz günlerde yüzde 96 yarasalardan geçtiği ileri sürülen koronavirüs salgınının merkezinde olan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'nda koala etinden yılana, fareden kurt yavrularına kadar pek çok şey satılıyordu. Dünya genelinde büyük yankı uyandıran pazardan sonra şimdiyse dünyanın bir diğer korkunç pazarı gündemde. Endonezya'nın Kuzey Sulawesi bölgesinde bulunan Tomohon pazarına özellikle Çinliler büyük ilgi gösteriyordu.

3 / 9 Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Canlı canlı kaynatılıyorPazarda, aynı Çin'deki yasadışı vahşi hayvan pazarında olduğu gibi yarasalar, yılanlar, köpekler, maymunlar ve egzotik hayvanlar satılıyor. Dünyanın en korkunç pazarı olarak lanse edilen Tomohon Pazarı'nda, kafeslerindeki canlı hayvanlar, satılmadan hemen önce canlı canlı kaynatılıyor.

4 / 9 Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Maymunlar, kediler, sıçanlar, kuşlar ve yılanlarPazarı ziyaret eden muhabirler, satıcıların turistleri korkutmak ve ilgi çekmek için hayvanlara zulüm uyguladıklarını ve işkence yaptıklarını bildiriyor. Maymunların bazı türlerinin de, Endonezya yasalarınca koruma altında olmalarına rağmen pazarda satıldıkları bilgisi paylaşılıyor. Pazarda satılan diğer hayvanlar arasında ise kediler, sıçanlar, kuşlar ve yılanlar yer alıyor.

5 / 9 Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Restoranlara yarasa servisi devam ediyorEndonezya, salgın nedeniyle Çinli turistlere kapısını kapattığından beri ise pazardaki turist sayısında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Bazı medya kuruluşları, salgın patlak verdiğinden beri pazarda yarasa satışının durdurulduğuna dair haberler geçerken, restoranlarda yarasa servisi yapılmaya ise devam ediliyor.

6 / 9 Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Koronavirüs için potansiyel üreme alanlarıGadjah Mada Üniversitesi Veteriner Patoloji Bölümü'nden Profesör R Wasito, Tomohon Pazarı ve diğer vahşi yaşam pazarlarının "koronavirüs için potansiyel üreme alanları" olduğunu söyledi.

7 / 9 Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Pazarın kapatılmasını istiyorlarBir hayvan hakları savunucusu ise, Tomohon'un halk sağlığına zararlı olması ve hayvanlara uyguladıkları zulüm nedeniyle kapatılmasını istedi. Doğal kaynakları koruma savunucuları, biyolojik çeşitlilik ve hastalık yayma potansiyeli üzerindeki etkisi nedeniyle yaban hayatı ticaretini uzun süredir kınıyorlar.

8 / 9 Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Koronavirüsün kökeni bu pazarlar mı?Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Müdürü Gao Fu, "Yeni koronavirüsün kökeni, Wuhan deniz ürünleri pazarında yasadışı olarak satılan yaban hayvanlarıdır" açıklamasında bulunmuştu.

9 / 9 Koronavirüs üreme merkezi bu kez Çin değil

Virüsün kuluçka yeriVahşi ve egzotik hayvanlar ile çiftlik hayvanları, hastalıkların mutasyona uğrayarak insanlara sıçramaları açısından çok sayıda virüsün kuluçka yeri olarak nitelendiriliyor.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap