SON DAKİKA


Foto Galeri > Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

08 Mart 2020 Pazar - 11:06

Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

1 / 9 Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

ÇİN’de yeni korona virüsü salgınında 27 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, toplam can kaybı sayısı 3 bin 96’ya ulaştı. İtalya'da ise 14 kent karantinaya alındı. Arjantin'de de corona virüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Bulgaristan'a da sıçradı.

2 / 9 Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, ülkede korona virüsü salgınında 27 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu toplam can kaybı sayısının 3 bin 96’ya ulaştığı belirtildi. Açıklamada, cumartesi günü ülke genelinde 44 yeni vakanın kayıtlara geçtiği, toplam vaka sayısının 80 bin 695’e yükseldiği ifade edildi. Komisyon, dün gerçekleşen can kayıplarının tamamının salgının merkezi olduğu düşünülen Hubei eyaletinde meydana geldiğini açıkladı.

3 / 9 Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

Taburcu edilen hasta sayısı 57 bin 65’e çıktı: Ülke genelinde şu ana kadar taburcu edilen hasta sayısının ise 57 bin 65’e çıktığı belirtildi. Komisyonun açıklamasında, cumartesi günü 2’si başkent Pekin’de, 1’i Gansu eyaletinde olmak üzere yurt dışı kaynaklı Covid-19 vakalarının tespit edildiği, ülke dışından kaynaklanan toplam vakaların sayısının 63’e çıktığı ifade edildi.

4 / 9 Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

Trump'ın katıldığı toplantıda bir kişide Corona virüs tespit edildi: ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de katıldığı Maryland eyaletinde düzenlenen bir toplantının katılımcılardan birinde yeni tip Corona virüs (Covid-19) tespit edildiği ortaya çıktı. Toplantıyı düzenleyen Amerikan Muhafazakarlar Birliğinin yaptığı açıklamada, Trump ve Pence'in de yer aldığı konferansa katılan bir kişide Corona virüsü çıktığı duyuruldu. Bu kişinin Trump ve Pence ile hiçbir etkileşimde bulunmadığını bildirildi.

5 / 9 Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

Arjantin'de ilk ölüm: Arjantin'de de corona virüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Güney Amerika ülkesi Paraguay'da, bir kişide koronavirüs tespit edildi. Latin Amerika'da ilk Brezilya’da görülen virüsün bulunduğu ülkelerde virüse yakalanan kişi sayısı artıyor. Virüsün bulaştığı kişi sayısı Ekvador'da 13, Brezilya'da 8, Meksika ve Şili'de 5 Arjantin'de 2'ye yükseldi.

6 / 9 Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

İsrail'de de görüldü: Yediot Ahronot gazetesinin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamayı aktardığı habere göre, 4 İsraillide yeni tip koronavirüs tespit edildi. Salgına yakalananlardan ikisinin İspanya'dan, birinin İtalya'dan geldiğini dördüncü kişinin ise İsrail'i ziyaret eden Yunan turist kafilesiyle ilişkili olan biri olduğu kaydedildi. Virüse yakalanan hastaların tedavi altına alındığı kaydedildi.

7 / 9 Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

İtalya'da 14 kent karantinaya alındı: İtalya'da yeni tip Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, 36 kişi daha artarak 233'e yükseldi. İtalya Başbakanı Conte, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için Milano'nun içinde olduğu Lombardiya Bölgesi ve Venedik dahil 14 kentin karantinaya alındığını açıkladı.

8 / 9 Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

Moldova'da ilk kez tespit edildi: Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkede ilk Covid-19 vakasının tespit edildiği belirtildi. Virüse yakalanan kişinin 48 yaşında bir kadın olduğu ve dün İtalya'dan Moldova'ya uçakla döndüğü vurgulanan açıklamada, bu kişiyle İtalya'dan aynı uçakla dönenlerin evlerinden ayrılmaması ve muayene olması gerektiği kaydedildi.

9 / 9 Korona bilançocu artıyor! 14 kent karantinaya alındı

İtalya'da hükümetin Koronavirüs tespit edildi: İtalya'da hükümetin ortakları arasında yer alan Demokrat Parti'li Nicola Zingaretti (54), Facebook'tan yayınladığı video ile corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Evinde izole bir ortamda bulunduğunu söyleyen Zingaretti, yakın zaman içerisinde kendisiyle temasta bulunanlar insanlarla kontrol için iletişime geçildiğini duyurdu. İtalya'da corona virüs vakalarının sayısı 4 bin 500'ü geçerken, hayatını kaybedenlerin sayısı 197'ye yükseldi.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap