SON DAKİKA


Foto Galeri > İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

06 Mart 2020 Cuma - 13:30

Corona virüste son durum: Kamerun, Sırbistan ve Vatikan'da ilk vakalar

1 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

İtalya'da bir günde kaydedilen 41 ölü sayısı şu ana kadar kaydedilen en yüksek ölüm sayısı oldu. Papalık makamının bulunduğu Vatikan, Sırbıstan ve Kamerun'da ilk vakalar tespit edildi. Alman havayolu şirketi Lufthansa, corona virüs nedeniyle mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan 7 bin 100 uçuşunu iptal ettiğini duyurdu.

2 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

İTALYA'DA ÖLÜ SAYISI 148'E YÜKSELDİİtalya'da yeni tip Corona virüsten (Covid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 148'e yükseldi. Ülkede, patlak veren Covid-19 vakalarında bilanço ağırlaşmaya devam ederken, bugün kaydedilen 48 ölüm, son iki haftadır devam eden acil durumda, şu ana kadar kaydedilen en yüksek sayı oldu.Ülkede mevcut vaka sayısının 3 bin 296, ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Corona virüs bulaşanların toplam sayısının ise 3 bin 858 olduğunu belirtildi.

3 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

OKULLARA VİRÜS TATİLİİtalya Eğitim Bakanı Lucia Azzolina, ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile tüm üniversitelerde eğitim-öğretime yarından itibaren 15 Mart'a kadar ara verildiğini açıkladı.Corona virüs salgınından en çok etkilenen Kuzey İtalya'da bazı eğitim kurumları 10 gün önce kapatılmıştı.

4 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

ALMANYA'DA 7 BİNDEN FAZLA UÇUŞ İPTALAlman havayolu şirketi Lufthansa, corona virüs nedeniyle mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan 7 bin 100 uçuşunu iptal ettiğini duyurdu.Lufthansa grubun 770 uçak filosuna sahip olduğunu ve 125 kısa ve orta mesafeli ve 25 uzun mesafeli uçağı uçuş programında çıkardıklarını duyurdu.İptal edilen uçuşların odak noktaları, korona virüsten ciddi şekilde etkilenen iç ve kuzey İtalya'daki uçuşları kapsarken, Avrupa'daki tüm bağlantıların yüzde 25'ine kadar olan birçok rota da etkileniyor.

5 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

CORONA VİRÜS VAKALARI ARTIYORÇin'de ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip corona virüs (Covid-19) tespit edilenlerin sayısı artıyor. Azerbaycan'da yeni tip Covid-19 tespit edilen kişi sayısı 6'ya yükseldi. Covid-19'la ilgili oluşturulan operasyonel karargahtan yapılan açıklamada, İran'dan Azerbaycan'a geçen 3 kişide virüse rastlandığı bildirildi.Azerbaycan'da daha önce de 1'i Rusya, 2'si Azerbaycan vatandaşı 3 kişide Covid-19 virüsü tespit edilmişti.

6 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

YUNANİSTAN'DA VAKA SAYISI 31'E YÜKSELDİYunanistan Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Sotiris Çiodras, yaptığı açıklamada, Patras kentinde 1 kişide ve İsrail’e seyahat eden bir gruptaki 21 kişide virüs tespit edilmesiyle ülkedeki vaka sayısının 31’e yükseldiğini açıkladı. Çiodras, hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

7 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

HUBEY'DEKİ GEÇİCİ HASTANELER KAPATILIYORCovid-19 salgınının merkez üssü durumundaki Hubey eyaletinde normal hastanelerde kapasite yetersizliği nedeniyle kurulan 16 geçici hastanenin tedricen kapatılacağı açıklanmıştı. Karar sergi salonları, spor salonları ve çeşitli binalardan dönüştürülen ve yatak kapasitesi 5 bini bulan geçici hastaneyi kapsarken, ülkede son haftalarda Hubey başta olmak üzere yeni vaka, şüpheli vaka sayısında ciddi oranda azalmanın bunda etkili olduğu aktarılmıştı.

8 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

BATI ŞERİA'DA OLAĞANÜSTÜ HALFilistin Sağlık Bakanlığı bir otelin çalışanlarında corona virüs şüphesiyle Batı Şeria'da olağanüstü hal ilan etti.SUUDİ ARABİSTAN KABE ZİYARETLERİNİ DURDURDUSuudi Arabistan, corona virüs vakalarının artması nedeniyle Kâbe’ye ziyaretleri durdurdu. Suudi yetkililer tedbir için dezenfekte işlemlerinin yapıldığını belirterek çalışmaların ardından Kabe’nin yeniden açılacağını belirtti.

9 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

Suudi Arabistan’da korona virüs vaka sayısı 5’e yükseldi. Yeni tip korona virüsün (Kovid-19) artması nedeniyle Suudi yetkililer, durumun daha da kötüleşmemesi için hem yurt dışından hem de ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Tedbir için Kabe ve Mescid-i Nebevi ziyaretlere kapatıldı, dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Virüsün yayılmaması için yapılan dezenfekte işlemlerinin ardından Kabe’nin yeniden açılacağı kaydedildi.

10 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Abdel-Fattah Mashat, “Suudi Arabistan’daki hükümet korona virüsünün yayılmasıyla misafirlerinin güvenliği ve emniyeti için bu yönde karar aldı” ifadesini kullandı. Mashat, “Umre ibadetini gerçekleştiren vatandaşların ülkelerine sağ salim dönmelerini sağlayacağız. En erken zamanda dönüşlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

11 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

Global Times gazetesinin haberine göre, Pekin Üniversitesi ve Çin Bilim Akademisine bağlı Çinli bilim insanları, toplanan 103 örnekte virüsün genetik yapısının değişimi konusunda çalışma yürüttü. Çalışma, "National Science Review" dergisinde yayımlandı.

12 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

Alınan örneklerin 101'inde, virüsün iki farklı alt versiyonu tespit edildi. Farklı özellikler gösteren Covid-19 mutasyonlarının biri "S-cov" ve diğeri "L-cov" olarak tanımlandı.S-cov'un, yarasalarla bağlantılı olan koronavirüs tipine yakın ve bulaşıcılık özelliğinin daha düşük olduğu, L-cov’un ise bulaşıcılığının daha yüksek ve insanların solunum yoluna daha zararlı olduğu belirtildi.

13 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

DAHA FAZLA MUTASYONU ORTAYA ÇIKABİLİRCovid-19’da üçüncü mutasyon ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiği aktarıldı. Wuhan’dan Virüs Bilimi Uzmanı Yang Cangçiu, yaptığı açıklamada, Kovid-19’un söz konusu mutasyonlarının çevre şartları veya virüsün bulaştığı kişiden dolayı ortaya çıktığının muhtemel olduğunu, bunun da virüsün birden fazla kaynağının bulunduğu anlamına geldiğini söyledi. Wuhan’a son zamanlarda seyahat eden ve Kovid-19’a yakalanan ABD vatandaşı bir hastada, henüz yeterli kanıt bulunmasa da virüsün üçüncü bir türevi bulunabileceği ihtimali olduğuna işaret eden Yang, yeni tip koronavirüsün dünya genelinde yayıldıkça daha fazla mutasyonların ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

14 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

VİRÜSÜN KAYNAĞI TARTIŞMALARIÇin’in önde gelen epidemiyologlarından Cong Nanşan, geçen hafta Covid-19’un ilk Çin’de ortaya çıkmasının, "virüsün kaynağının Çin olduğu" anlamına gelmeyeceğini belirtmiş, virüsün kaynağına yönelik araştırmaların da yapıldığını vurgulamıştı.

15 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

AVRUPA ÜLKELERİNE YAYILMAYA DEVAM EDİYOR Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs (Covid-19) Avrupa ülkelerinde yayılmaya devam ederken, İngiltere ve İsviçre'de corona virüs kaynaklı ilk can kayıpları yaşandı.Fransa Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, covid-19 nedeniyle 73 ve 94 yaşlarındaki 2 kişi daha hayatını kaybetti ve böylece ölü sayısı 6'ya yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı da 377'ye ulaştı.Almanya'da ise vaka sayısı 349'u buldu.

16 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

GÜNEY KORE'DE ÖLÜ SAYISI 35'E YÜKSELDİYonhap ajansının haberine göre Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (KCDC) yapılan açıklamada, ülkede Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 35'e çıktığı belirtildi. Açıklamada, 438 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle Güney Kore'de görülen toplam vaka sayısının 5 bin 766'ya ulaştığı bildirildi.Sağlık Bakan Yardımcısı Kim Ganglip, basına verdiği demeçte, hükümetin, Covid-19 vakalarının en fazla görüldüğü Daegu şehriyle Cheongdo bölgesinin ardından son günlerde virüs vakalarında hızla artış görülen komşu Gyeongsan şehrini salgın nedeniyle ülkenin üçüncü "özel bakım bölgesi" olarak belirlediğini açıkladı.

17 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

GÜRCİSTAN'DA VAKA SAYISI 4'E YÜKSELDİGürcistan Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi Başkanı Amiran Gamkrelidze, ülkesindeki Covid-19 vaka sayısının 4'e çıktığını bildirdi. Gamkrelidze, yaptığı açıklamada, İtalya'dan 1 Mart'ta dönen bir Gürcistan vatandaşında virüse rastlandığını belirtti. Son hastayla ülkede Covid-19 görülen kişi sayısı 4'e çıktı.

18 / 18 İki ülkeye daha sıçradı...Durdurulamıyor

RUSYA'DA DA VAKA SAYISI 4'E YÜKSELDİRus haber ajansı TASS'ın haberinde, Rusya'da bir kişide daha virüs tespit edildiği belirtildi. Virüse yakalanan kişinin Rusya'yı ziyaret eden İtalyan vatandaşı olduğu ve karantinaya alındığı kaydedildi. Son hastayla ülkede Covid-19 görülen kişi sayısı 4'e çıktı.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap