SON DAKİKA


Foto Galeri > Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

10 Şubat 2024 Cumartesi - 10:24

Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

1 / 12 Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan ve 50 metreden suyu yere dökülen 5 katlı Durmuşlu Şelalesinin buz tutan görüntüsü büyüledi.

2 / 12 Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

İlçeye bağlı Gülaçar köyü sınırlarında yer alan ve bugüne kadar varlığından pek haberdar olunmayan Durmuşlu Şelalesi, kış mevsiminde olunmasına rağmen akan suyunun damlalarının biriktirdiği buz kütleleriyle görenleri mest ediyor.

3 / 12 Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kar yağışının ardından geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derecelere kadar düştüğü bölgede donan şelalenin görüntüsü Pamukkale travertenlerini andırdı.

4 / 12 Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

Toplam 5 katlı olarak en son noktaya dökülen ve her bir döküldüğü noktanın devasa buz kütleleriyle kaplandığı şelale Sinop’taki Erfelek Şelalelerine de benzetildi. Binlerce yıldır akarak dev ana kayayı 5 ayrı katmanda oyan suyun dökülmeye başladığı ve toprakla buluştuğu yerin arasındaki mesafenin 50 metreden fazla olduğu değerlendiriliyor.Bahar aylarında arkasındaki vadiden gelecek sularla birlikte oldukça coşkulu akması beklenen şelalenin yakınında terk edilmiş bir mahalle ve şapel bulunduğunu kaydeden fotoğraf sanatçısı ve dağcı Samet Çelik, arkadaşlarıyla birlikte geldiği şelaleden çok etkilendiğini söyledi.

5 / 12 Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

7 / 12 Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

8 / 12 Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

10 / 12 Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu

11 / 12 Gümüşhane’deki Durmuşlu Şelalesi buz tuttu





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap