SON DAKİKA


Foto Galeri > Filiz Akın'dan haber var!

Filiz Akın'dan haber var!

29 Ağustos 2021 Pazar - 13:44

Sepsis nedeniyle tansiyonu tehlikeli derecede düşük olan, ateşi 42 dereceye çıkan Filiz Akın, yoğun bakıma alınmış ve midesine tüp takılmıştı.

1 / 6 Filiz Akın'dan haber var!

Sepsis nedeniyle tansiyonu tehlikeli derecede düşük olan, ateşi 42 dereceye çıkan Filiz Akın, yoğun bakıma alınmış ve midesine tüp takılmıştı.

2 / 6 Filiz Akın'dan haber var!

Tatil için Miami’de bulunan oğlu İlker İnanoğlu, sanatçının rahatsızlığını öğrenir öğrenmez ilk uçakla İstanbul’a dönmüştü. Üç gün yoğun bakımda tedavi gören Akın, sağlık durumunun iyiye gittiğini duyurdu.

3 / 6 Filiz Akın'dan haber var!

"İYİLEŞMEDE HIZLANMA VAR"

441 bin takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından paylaşımda bulunan Yeşilçam yıldızı Filiz Akın, tedavisini üstlenen sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

4 / 6 Filiz Akın'dan haber var!

"Bende bu sağlık meleklerinin gayretiyle iyileşmede bir hızlanma var. Daha önce bilseymişim keşke bu ekibi. Belki de ateş komasına girmeden daha hızlanırdı tedavi. Gene de şükür; başta Fatih Çakır olmak üzere Burçak Uzuntaş ve Gamze Sarıkaya’ya çok teşekkür ediyorum.”

5 / 6 Filiz Akın'dan haber var!

SEPSİS NEDİR?

Sepsis, vücudun bir enfeksiyona karşı verdiği tepkinin neden olduğu, bazı vakalarda potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir duruma verilen isimdir. Bağışıklık sistemi normalde vücutta görülen bir enfeksiyonla savaşmak için kan dolaşım sistemine çeşitli kimyasal maddeleri salar. Sepsis, vücudun bu kimyasal maddelere karşı tepkisi dengesiz olduğunda ve birden fazla organ sistemine zarar verebilecek değişiklikler tetiklendiğinde ortaya çıkar.

6 / 6 Filiz Akın'dan haber var!

Devam eden sepsis daha ağırlaşarak septik şoka ilerlerse, bireyin tansiyonu, yani kan basıncı önemli ölçüde düşer. Bu da bireyin ölümüne yol açabilir.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap